Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Primorac: ''Falila mi je podrška navijača u polufinalu!''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Razočaran sam jer sam imao šansu u četvrtom setu, a izgubio sam od protivnika s kojim volim igrati i koji mi odgovara po načinu igre," kazao je nakon poraza u četvrtfinalu Olimpijskog turnira od Šveđanina Joergena Perssona (1:4) naš najbolji stolnotenisač Zoran Primorac.

U dvoboju koji je imao i sentimentalni aspekt - Primorcu je 39, a Perssonu čak 42 godine - Primorac je dobio prvi set, ali u sljedeća četiri nije uspio primjeniti napadačku taktiku iz otvarajućeg seta. U četvrtom je propustio set-loptu za poravnjanje, tijekom cijelog meča je odigravao spektakularnije poene koji su Kineze oduševile, ali je u odnosu na starog suparnika Perssona ipak imao previše pogrešaka.

Pročitajte i ovo Nesreća u pekinškom metrou Kumovala snježna oluja VIDEO Drama u podzemnoj željeznici: Za vrijeme najveće gužve raspao se vlak, više od 100 ljudi se polomilo! Slika nije dostupna Zoran Primorac: "Opasna smo reprezentacija"

"Da sam igrao barem malo u ostalim setovima kao u prvom, stvari bi izgledalo puno drugačije. Nažalost, on je počeo igrati puno agresivnije, zatvarao je sve moje napadačke opcije i nije davao lake poene. Ipak, odlučio je četvrti set kada sam nadoknadio 8:10, potom propustio set loptu kod 11:10 nakon dugog poena, a zatim u zadnja dva udarca seta nisam imao sreće. Taj poen kod 11:10 sam morao dobiti, iako je on odigrao više nego dobro. To je bio ključ, nakon 1:3 se bilo teško vratiti, nedostajala mi je podrška", kazao je Primorac, koji kao i Persson na Olimpijskim igrama neprekidno igra igra još od 1988. i Seulu, kada je stolni tenis po prvi puta postao olimpijski sport. Za to su obojica, zajedno sa Jean Michelom Saiveom dobili i posebnu nagradu od ITTF-a.

"Dobro, ja sam ipak u Seulu osvojio srebro, ali na ovim Igrama sam se najviše naigrao. Ponavljam, već dugo se nisam tako dobro osjećao, rasterećeno i bez pritiska, a i cjelokupno okruženje je najbolje moguće. U Kini stolni tenis ima kultni status i paze nas kao bogove", kazao je trenutno 32. stolnotenisač svijeta, koji, unatoč godinama, još nije rekao zbogom Olimpijskim igrama.

"London 2012 ? Polako, nije još vrijeme za planove, prvo ću se dobro odmoriti i nauživati. To bi mi bile sedme Igre, a bio bi samo godinu dana stariji nego je Persson ovdje. A on je u polufinalu", kazao je Zadranin, koga je posebno zasmetala činjenica da je u dvorani bilo, osim trenera i kolega iz reprezentacije, samo tri hrvatska navijača, a Šveđana više od 200.

"To me je jako pogodilo i time sam možda i više razočaran negoli porazom. Zar je moguće da su u Pekingu samo tri Hrvata? Trebala mi je podrška da me podigne u kriznim trenucima, a Persson ju je imao napretek, kao da se igralo u Švedskoj", zaključio je Primorac, koji je u paru sa Lupulescuom 1988. osvojio srebro, a 1998. je bio drugi igrač svijeta. U Pekingu je 2008. došao do četvrtfinala, svojeg najvećeg olimpijskog uspjeha u pojedinačnoj kategoriji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene