Obavijesti Video Pretražite Navigacija

OI: HOO upućuje molbu da se Kušurin i Vekić uvrste u finale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Hrvatski olimpijski odbor uputit će molbu Međunarodnom olimpijskom odboru da se veslački dvojac na pariće Ante Kušurin i Mario Vekić uvrste kao sedmi čamac u finale utrke koja je na rasporedu u subotu 16. kolovoza," izjavila je glasnogovornica HOO-a Gordana Gaćeša.

Sukladno proceduri MOO će u suradnji s Međunarodnom veslačkom federacijom razmotriti zamolbu i donijeti odluku. Obzirom da je B finale na rasporedu 14. kolovoza (17:40 sati), odluka se očekuje do 11 sati istog dana.

Pročitajte i ovo Predsjednikov sin Oglasili se iz hrvačkog kluba Trebaju li i Grad i HOO financirati sina predsjednika Republike? ''Marko Milanović morat će odlučiti" PR Podcast «Na entu» Olimpijski, paraolimpijski i svjetski prvaci u prvoj sezoni (ne)sportskog podcasta «Na entu»

HOO je optimističan glede zamolbe, obzirom da je pretrpljeni šok nakon prometne nesreće čiji su bili sudionici, izravno utjecao na njihov današnji nastup i rezultat.

Hrvatski veslači su zajedno sa trenerom Dragutin Milinkovićem doživjeli prometnu nesreću na putu prema Shunyi olimpijskoj stazi pedesetak kilometara od Pekinga. U autobus iz Olimpijskog sela u kojem je bilo 10-ak veslača i njihovih trenera zabilo se kombi-vozilo na auto-putu, a pritom su poginula tri putnika iz kombija. 

Autobus s veslačima je nakon izravnog sudara udario i u ogradu, a samo zahvaljujući prisebnosti vozača izbjegnuto je prevrtanje. Vekić i Kušurin su prošli bez ijedne ogrebotine, nitko od ostalih veslača nije nastradao, ali je zato lakšu ozljedu glave zadobio njihov trener iz Veslačkog kluba Trešnjevka iz Zagreba Dragutin Milinković koji je odvezen na šivanje u bolnicu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene