Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ćiri plaća od 5.000 eura, Bandić donira "ostatak"?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imenovanje Miroslava Ćire Blaževića za novog izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine vijest koja je danas zaslužila mjesto na naslovnicama svih bosanskohercegovačkih dnevnih listova.

"Mene nitko od igrača neće odbiti", Blaževićeva je poruka koju na udarnom mjestu prenosi najtiražniji "Dnevni avaz".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedok Čermakove obrane Ćirino svjedočenje čeka se čak i s podsmijehom Slika nije dostupna Ćiro: Nisam u ratu bio protiv BiH

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Iljo Dominković istom je listu kazao kako je uvjeren da će cjelokupna javnost u BiH poduprijeti izbor Blaževića kao i da će se svi kvalitetni igrači koji su do sada odbijali nastupati za reprezentaciju zbog sukoba s vodstvom NS BiH odazvati pozivu novog izbornika.

"Za Blaževića je ovo veliki motiv jer je na zalasku karijere dobio priliku voditi selekciju države u kojoj je rođen", kazao je Dominković ustvrdivši kako je Ćiro pristao raditi pod istim financijskim uvjetima kao i bivši izbornik Meho Kodro.

Potankosti o Ćirinu dvogodišnjem ugovoru s NS BiH koji bi trebao biti potpisan narednog tjedna nisu službeno objavljene no prema pisanju "Oslobođenja" rječ je o mjesečnoj plaći od 10.000 konvertibilnih maraka (5.000 eura).

Isti list navodi kako je Ćiro zapravo tražio mnogo više na što u NS BiH nisu mogli pristati.

Problem je, tvrdi "Oslobođenje", riješen tako što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao nadoknađivati razliku do nepoznatog iznosa na kojemu je navodno inzistirao Blažević. 

>> Ćiro Blažević je novi izbornik reprezentacije BiH!

Ćiri je također odobrena klauzula po kojoj će od dobivati 70 posto prihoda od svakog sponzora kojega osigura za nogometnu vrstu BiH dok će ostalih 30 posto dobivati NS BiH.

Odlukom da Ćiro bude postavljen za izbornika oduševljeni su svi koji su za to i glasovali a rječ je o 14 članova Izvršnog odbora NS BiH dok je tek jedan bio suzdržan.

Banjalučke "Nezavisne novine" tvrde kako su za Ćirino dovođenje u Sarajevo najzaslužniji glavni tajnik NS BiH Munib Ušanović te član IO NS Hamdija Abdić no zasluga navodno ima i zagrebački gradonačelnik koji je u svemu posredovao.

"Smatramo da Ćiro može donijeti mnogo pozitivnog u naš nogomet", bio je Abdićev komentar.

Suzdržani član IO NS BiH Mensud Bašić drži ipak kako euforiji nema mjesta, a puno toga mu je nejasno.

"Meni ništa nije jasno", kazao je Bašić "Oslobođenju" ističući kako je čudno to što je ugovor s Blaževićem definiran na dvije godine iako je bilo planirano da novi izbornik ima duži angažman.

Za Bašića je neobično i to što je Ćiro pristao na Kodrinu plaću iako je to prvobitno odbio.

"Očevidno je nađeno rješenje tko će plaćati Blaževića", kaže Bašić, a sarajevski list skeptično dodaje kako je izbor Blaževića "pokazatelj da NS BiH nema viziju".

Ćiro se za sada nije očitovao o potankostima ugovora kojega sklapa kao ni o tajnstvenom sponzoru iz Hrvatske.

U izjavama kojih su puni mediji u BiH Blažević širi optimizam i uvjerenje kako će uspjeti okupiti igrače koji su prije dva mjeseca jasno kazali kako neće nastupati u dresovima BiH sve dok se ne promjeni sadašnje vodstvo NS BiH.

"Znam čega sam se uhvatio. Moram sve smiriti i ujediniti. Doduše, budale ne moram, ali ostale moram. Mislim da smo mi previše pametna nacija da bismo odbili pomirenje", kazao je Blažević za "Avaz" najavljujući kako će svoju popularnost koristiti ne bi li ponovo uspostavio vezu najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša i omraženog vodstva NS BiH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene