Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić: Uvođenjem još jednog napadača ne bi bili ofenzivniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naši reprezentativci i stručni stožer vratili su se iz Ukrajine i odmah se iz zračne luke zaputili prema maksimirskom stadionu gdje su održali trening. U kratkom razgovoru s novinarima u zračnoj luci izbornik Bilić ponovio je da je zadovoljan igrom i stvorenim šansama, no ne i konačnim rezultatom, a napomenuo je i da Petrić sinoć nije bio potreban.

Izbornik se odmah morao suočiti s pitanjem taktike i defenzivne postave na što je rekao da je igra bila uobičajena, s dosta rizika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Niko Kranjčar: 'Bio sam pod pritiskom dok mi je otac bio izbornik' Slika nije dostupna Izbornik Bilić snimio spot za 'Vatreno ludilo'

'To što neki smatraju igru s dva vezna defanzivnom to je druga priča. Kad imaš takva dva igrača u sredini, bočni igrači mogu bez straha ići prema suparničkim vratima bez bojazni od kontre. Pa Ćorluka je bio više u njihovom 16-ercu nego Ševčenko u našem', rekao je Bilić okupljenim novinarima. 

>> Strani mediji: 'Nula' iz Ukrajine voda na mlin Englezima

>> Bilić: Zadovoljan sam svime, osim rezultatom

>> Bod u Ukrajini: Bolja igra i oporavak od Engleza

Izborniku je postavljeno pitanje o našim napadačima koji su u formi, a mi nismo uspjeli zabiti. Opet je ponovio da je rezultatom nezadovoljan, ali po tome kako se odvijala igra.

'To je jedino s čim sam nezadovoljan jer smatram da smo napravili i više nego dovoljno prilika protiv takvog protivnika.'

Procjena je bila da s uvođenjem još jednog napadača ne bi bili ofenzivniji Na pitanje naše novinarke o Petrićevom neulasku u igru, Bilić je pojasnio:

'Jučer smo se odlučili na taktiku s nominalno jednim napadačem. Procijenili smo da je Olić najbolji za tu ulogu, a postojala su dva scenarija po kojima je Petrić trebao ući. Mislili smo da Olić nakon 70. minute više neće moći trčati, no on je rekao da može.'

'Također, Modrić se u svojoj novoj ulozi pokazao maestralnim i Timoščuk ga nije uspio zaustaviti. Procjena je bila da s uvođenjem još jednog napadača ne bi bili ofenzivniji jer bi morali micati Modrića s te pozicije na zadnjeg veznog, a tada bi izgubili blok', objasnio je Bilić najveće nejasnoće oko sinoćnje taktičke postave naše reprezentacije.

Hrvatsku reprezentaciju u srijedu čeka nova kvalifikacijska utakmica u kojoj ćemo na Maksimiru ugostiti Andoru. Podsjećamo, visoka pobjeda protiv Andore je itekako nužna zbog toga što se u ovom kvalifikacijskom ciklusu u slučaju istog broja bodova gleda gol razlika, a ne međusobni omjeri.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene