Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Strani mediji: 'Nula' iz Ukrajine voda na mlin Englezima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strani mediji nisu posvetili previše prostora utakmici u Harkivu, a izvještaji su iz nekog razloga kontradiktorni. Spominju se najviše odlične prilike Modrića i Olića te rezultat koji najviše odgvora upravo Engleskoj s čijeg se broda pod kormilom Capella već nazire afričko kopno.

Britanski Reuters utakmici Ukrajina - Hrvatska nije posvetio puno prostora. Navodi se tek da je Ukrajina ostala druga u skupini iza Engleske te da je Ivica Olić bio najbliže postizanju zgoditka u 50. minuti kada je pogodio gredu. Spomenute su i odlične obrane domaćeg vratara Pjatova koji je zaustavio udarce Oliću i Modriću.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Navijači Hajduka probili ogradu i upali na teren Dnevnik Nove TV pita Smatrate li da su postojeće kazne za huligane dovoljne? Ovako ste glasali u Dnevniku Nove TV

>> Bod u Ukrajini: Bolja igra i oporavak od Engleza

>> Bilić: Zadovoljan sam svime, osim rezultatom

>> Engleska 'petarda' Kazahstancima

Eurosport navodi kako je ukrajinskih 0:0 razočaranje za jedne i druge, no pogotovo za Hrvate koji zaostaju na ljestvici zbog maksimirskog poraza od Engleske. Kažu kako je Ukrajina bila opasnija i bolja prvo poluvrijeme kada je Ševčenko nekoliko puta bio opasan za naša vrata.

'Na odmoru je Slaven Bilić igračima očito rekao nešto vrlo korisno, jer to je bila druga momčad u drugom dijelu. Olić i Modrić imali su odlične šanse koje je jedva uspio obraniti ukrajinski vratar, a Ivica Olić pogodio je i stativu', piše u izvještaju s utakmice.

Strani mediji se slažu kako je najviše profitirala Engleska Francuski AFP za razliku od Eurosporta navodi kako su Hrvati svoje šanse propustili u prvom dijelu utakmice, no njihov je izvjestitelj izgleda malo pobrkao poluvremena.

Ukrajinski portal Tsn.ua piše kako su domaćini stisnuli u prvoj polovici prvog dijela, no ubrzo su Hrvati zagospodarili terenom. Najviše spominju opasnosti koje je Ševčenko priređivao obrani gostiju, ali ipak priznaju da je bod u Ukrajini ostao zahvaljujući vrataru Pjatovu.

Sky Sorts piše o odlično rezultatu za Englesku. Kažu kako su se Hrvati nadali pobjedi nakon brodoloma na Maksimiru, no remi će najviše koristiti Engleskoj čije su se nade u plasman na Svjetsko prvenstvo uvelike povećale.

Englezi su općenito presretni s trećim kolom skupine 6 i već se vide u Južnoj Africi. Kako je 'utakmica protiv Borata' prošla povoljno za njih, 'boratski' rečeno 'High five!', njih sada najviše zabavlja sukob publike i Ashley Colea.

Branič Chelseaja je pogriješio kod gola Kazahstanaca zbog čega mu Wembley nijue oprostio do kraja utakmice. Capello i igrači su poludjeli zbog toga i izjavili kako su razočarani postupcima navijača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene