Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Arsene Wenger priznao je kako zbog skupog Emirates stadiona njegov klub svake godine mora prodavati najbolje igrače, a kupovati jeftinije.


Prije dvije godine Arsenal se preselio sa Highjburyja na novoizgrađeni Emirates stadion, koji je drugi po veličini stadion u Premier ligi, sa 60 tisuća sjedećih mjesta. Koštao je otprilike 430 milijuna funti.

Vezani članci Gibon Kent Odlične vijesti za Vatrene! Gibon Kent prognozirao pobjedu Hrvatske nad Škotskom Izabel Kovačić (Foto: Instagram) Izabel Kovačić poručila što stvarno misli o suprugu Mateu nakon utakmice u Azerbajdžanu

U svom intervjuu novinama News of the World Arsene Wenger otkrio je kako je stadion utjecao na klupsko trgovanje igračima. ''Uspjeli smo održati sve naše nogometne ambicije – u domaćoj ligi i Europi – iako svake godine moramo izdvojiti 24 milijuna funti za stadion, '' rekao je Wenger.

Kad je u pitanju kupovanje igrača, za Arsenal to znači : ''Strategija kluba je prodavati igrače svake godine i kupovati manje skupe nogometaše.''

U ovom prijelaznom ljetnom roku Arsenal bi trebao nastaviti provoditi svoju filozofiju transfera: Flamini je već prodan Milanu, a Hleb i Adebayor su vrlo blizu odlasku iz Londona. Ipak, za mnoge priznate nogometaše kruže glasine da bi mogli doći u Arsenal, uključujući Nasrija, Martinsa i Huntelaara.

Iako su skupi nogometaši najavljeni kao pojačanja kluba ovog ljeta, Wenger je u prošlosti favorizirao mlade nepoznate igrače i to je ono što trener Arsenala namjerava raditi i u budućnosti. 

''Klupska strategija je dovoditi mlade buduće zvijezde i orijentirati se na kvalitetnu kolektivnu igru.''

I dok najveći Arsenalovi rivali Chelsea i Manchester United troše puno novaca na nove igrače, za Arsena Wengera sadašnji transfer sistem samo je izvor frustracija.

''Da imam moć bilo što promijeniti u nogometu, to bi bio sistem transfera, koji od igrača radi plaćenike. Ako su loši, onda ostaju, a ako imalo vrijede, jedino o čemu razmišljaju je napuštanje kluba, '' zaključio je Arsene Wenger.