Glumica Helena Bonham Carter danas je ikona stila, glumila je brojne uloge, a 13 godina je bila u braku s redateljem Timom Burtonom.

Galerija


Engleska glumica Helena Bonham Carter tijekom svoje bogate karijere postala je ikona stila, nemoguće ju je ne voljeti, a utjelovila je brojne uloge u kojima je briljirala.

Vezani članci Helena Bonham Carter Ekscentrična glumica najavila da će na dodjelu prestižnih nagrada doći gola: "Što ću obući? Sebe!" Helena Bonham Carter i Rye Dag Holmboe (Foto: Profimedia) Bivši muž ju je prevario nakon 13 godina, a ona mu sad vraća vezom s 21 godinu mlađim tipom

Od serije "Kruna" do Burtonovih likova, ova sjajna glumica ima zbog čega biti ponosna na sebe. Ovih će dana proslaviti 54. rođendan, povodom kojeg smo se prisjetili nekih detalja iz njezinog života.

Helenin pradjed H.H. Asquith bio je britanski premijer iz reda liberala početkom prošloga stoljeća, a njezina baka također je bila upletena u politički život Velike Britanije. Violet Bonham Carter bila je i bliska prijateljica s poznatim premijerom Winstonom Churchillom. Također, Helena je daleka rođakinja vojvotkinji od Cambridgea, Kate Middleton.

S roditeljima je živjela do 30. godine

Glumica ni kada je postala poznata nije napustila roditeljski dom, a kroz intervjue je nekoliko puta objasnila razlog tome. Kada ja imala 13 godina njezin otac, Raymond Bonham Carter, doživio je moždani udar, zbog čega je ostao nepokretan. "Živjela sam s mamom i tatom do svoje 30. godine. Smatrala sam kako će to pomoći mome ocu, a zbog te činjenice sam dugo ostala dijete u duši", rekla je Helena jednom prilikom.

Radila je s brojnim poznatim kolegama, a lijepe riječi ima za Brada Pitta, Daniela Radcliffea te Oliviju Colman, no Colin Firth joj je zbog jednog detalja išao na živce. "Volim ga zaista, ali jednostavno previše priča", rekla je Bonham Carter jednom prilikom.

Pojavila se i u seriji "Kruna" koja prati zbivanja u britanskoj kraljevskoj obitelji, a u posljednjoj, trećoj sezoni serije glumila je prencezu Margaret. Kako bi bila sigurna da je to u redu, prije same uloge je preko vidovnjakinje pokušala stupiti u kontakt s mrtvom princezom da bi dobila njezino odobrenje.

Dugo je bila s redateljem kojem je bila muza

"Pijem alkohol, pušim i ovisna sam o kofeinu", rekla je glumica o svojim navikama, no ne žali ni za čime. Svjesna je da je u glumačkim krugovima poznata jer previše psuje, no ne brine se zbog toga.

Jedna od njezinih najpoznatijih ljubavnih veza je ona s redateljem Timom Burtonom.

Helena i Tim svoju su vezu započeli 2001., a završili 2014. godine. U međuvremenu su dobili dvoje djece, a prethodno je glumica bila u višegodišnjoj vezi s Kennethom Branaghom.

Nakon godina ljubavi, Helena i Tim su prekinuli, a Helena sada ljubi znatno mlađeg frajera - 32-godišnjeg nasljednika bogate skandinavske obitelji, pisca Ryjea Daga Holmboea.

Još jedna transformacija o kojoj internet bruji: Ovako je izgledala donedavno, a sad se hvali novom figurom na društvenim mrežama