David Boreanaz proslavio se kao Angel u seriji "Buffy ubojica vampira", nakon čega je ostvario još neke značajne televizijske uloge.

Galerija


Prošlo je više od 23 godine otkako je glumac David Boreanaz (51) osvojio srca žena kao vampir Angel u tinejdžerskoj seriji "Buffy ubojica vampira" sa Sarah Michelle Gellar u naslovnoj ulozi.

Vezani članci Jelena Perčin i Momčilo Otašević - 6 Jelena Perčin nije se promijenila od početaka karijere, rijetko tko bi rekao da je od svog naočitog muža starija devet godina! Žanamari Perčić - 4 Žanamari je danas zasluženo jedna od najseksi Hrvatica, a pogledajte kako je izgledala prije 14 godina

Davidu je to bila prva velika uloga i hit-serija odmah ga je lansirala među zvijezde, a zanimljivo je da tu je ulogu dobio sasvim slučajno.

Naime, prije nego je postao Angel, David je parkirao automobile i slagao ručnike u sportskom klubu u Los Angelesu. Na audiciju za ulogu Angela pozvan je nakon što je casting direktorica serije Marcia Schulman doznala za njega od prijatelja koji je živio u istoj ulici kao David i viđao ga je dok šeće psa. On je procijenio kako je Boreanaz idealan za ulogu jer je ispunjavao sve tražene kriterije - bio je zgodan, lijep, misteriozan i nepoznat javnosti.

"Istog trena kada je zakoračio u prostoriju znala sam da smo našli svog Angela", ispričala je Schulman za Vice. Ostalo je povijest. Nakon uspjeha serije, dobio i vlastiti spin-off "Angel" koji se emitirao u pet sezona, od 1999. do 2004. godine. Obožavateljima ni to nije bilo dovoljno i nadali su se da će ga još gledati kao Angela, ali David ih je razočarao izjavom da je prestar za tu ulogu.

No Boreanaz je nakon "Buffy" uspio ostvariti još jednu značajnu televizijsku ulogu u kriminalističkoj seriji "Kosti" gdje je od 2005. do 2017. godine glumio zgodnog detektiva Seeleya Bootha koji rješava zločine s antropologinjom Temperance "Bones" Brennan koju je odglumila Emily Deschanel.

Zgodnog glumca gledatelji su poželjeli gledati i u ulogama Supermana i Batmana tno za to ipak nije dobio priliku, a nadaju se da će utjeloviti i najpoznatijeg filmskog agenta Jamesa Bonda.

Davida trenutno možemo gledati u seriji "Seal Team" koja se prije dvije godine snimala i u Beogradu, a ove se godine počela emitirati četvrta sezona.

Inače, Boreanaz je od 2001. godine u sretnom braku s manekenkom i glumicom Jaime Bergman (45) s kojom ima dvoje djece, 11-godišnju Bellu Vitu i 18-godišnjeg Jadena Raynea.

Ovo kao da nije ista osoba, jedva smo je prepoznali! Na prvu je teško pogoditi o kome je riječ, svi se pitaju što si je napravila

Zbog "Ambasadorove kćeri" stekao je međunarodnu slavu, a sad je povukao potez zbog kojeg mu poruke ne prestaju stizati