Tenor Andrea Bocelli od 12. je godine potpuno slijep, a tijekom bogate karijere vodio je i zanimljiv privatni život.

Galerija


Poznati talijanski tenor Andrea Bocelli jedan je od najvećih glazbenika svoje generacije, a njegova privatna priča već je godinama inspiracija mnogima.

Vezani članci Andrea Bocelli i Veronica Berti Zaljubili su se kada je njoj bilo samo 18, a njemu 43 godine: "Velika razlika nam je samo olakšala stvari" Slika nije dostupna U 54. godini ponovo postao otac!

Roditeljima slavnog tenora doktori su savjetovali pobačaj jer je bilo jasno da će se roditi s deformacijom. Njegova majka odmah je to odbila, a kasnije je Bocelli postao žestoki protivnik pobačaja. Bocelliju su liječnici dijagnosticirali kongenitalni glaukom kada je imao tek pet mjeseci, a do 12. godine je potpuno oslijepio, nakon nesreće koju je doživio igrajući nogomet. Odrastao je na obiteljskoj farmi u Italiji u blizini Pise, a još otkako je bio dječak, zanimao se za glazbu. S 14 godina prijavio se na prvo glazbeno natjecanje, gdje je otpjevao "O sole mio", a kasnije je na fakultetu, dok je studirao pravo, pjevao u lokalnim barovima kako bi si zaradio džeparac.

Karijera mu je krenula uzlaznom putanjom sasvim slučajno kada je 1992. godine talijanski glazbenik Zucchero raspisao natječaj za pjesme koje je poslao slavnom tenoru Lucianu Pavarottiju. Zucchero i Pavarotti su bili oduševljeni kada su čuli Bocellijev glas, a Andrea je nakon toga otišao i na turneju s njima. Nakon toga je surađivao s brojnim poznatim glazbenicima, s kojima je i odlazio na turneje, pjevao je opere, a danas puni svjetske stadione. Surađivao je s brojnim svjetskim zvijezdama, a dobio je i svoju zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih u Los Angelesu.

Tijekom bogate karijere 63-godišnji Andrea vodio je i zanimljiv ljubavni život. Svoju prvu suprugu Enricu Cenzatti upoznao je na početku karijere dok je još nastupao po barovima. Vjenčali su se u lipnju 1992. godine. Sina Amosa dobili su 1995. godine, a drugog sina Mattea Enrica rodila je 1997. Par se rastao 2002. godine.

Drugu suprugu, Veronicu Berti, upoznao je 2002. godine na jednoj zabavi. Berti je u to vrijeme imala tek 18 godina, a njihova je ljubav započela kao u filmskoj priči. Bocelli je Veronicu osvojio kada joj je otpjevao ariju. "Svi su bili tamo i to je zaista bio divan trenutak. Bio je to najbrži početak neke veze jer smo se zbližili iste večeri", ispričao je Andrea kasnije u intervjuima. Iako je razlika između njih 26 godina, time se nikada nisu zamarali. Bocelli je ispričao kako su velike dobne razlike tradicija u njegovoj obitelji te nešto što se podrazumijeva.

Upravo je Veronica bila razlog njegove rastave od prve supruge. 2012. godine Veronica mu je rodila kćer Victoriju, a taj sretni događaj par je obilježio pjesmom, točnije zajedničkom izvedbom prekrasne ljubavne skladbe "Qualche Stupido". Dvije godine kasnije Andrea je Veronicu odveo pred oltar, a 21. ožujka 2014. godine vjenčali su se na bajkovitoj ceremoniji u svetištu Madonne di Montenero u Toskani. Danas sretno žive u Italiji, a tijekom prošle godine zajedno su se posvetili i borbi protiv koronavirusa, koji su oboje preboljeli i uspješno se oporavili.

Inače, Bocelli je unatoč sljepoći gotovo čitav svoj život slobodno vrijeme posvetio jahanju, koje obožava i tako se opušta. Veliki je fan nogometnog kluba Inter iz Milana, a nogomet prati otkako je bio dječak.

U bikiniju s tangicama njezine raskošne obline potpuno su došle do izražaja, a bila je dobre volje sve dok nije ugledala paparazze

Zaljubili su se na prvi pogled i proveli zajedno više od 30 godina, ali sve je završilo na najtužniji mogući način

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju