prošle su 24 godine

Novinar koji je prvi izvijestio o smrti Lady Di prisjetio se kobne noći: ''Sve mi je mutno, trenutak koji neću zaboraviti...''

Najpamtljiviji modni trenuci princeze Diane - 8 Najpamtljiviji modni trenuci princeze Diane - 8 Guliver / AP Partner 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Najpamtljiviji modni trenuci princeze Diane - 8 Najpamtljiviji modni trenuci princeze Diane - 5 Najpamtljiviji modni trenuci princeze Diane - 6 Princeza Diana zaplesala je s Johnom Travoltom u Bijeloj kući +0 Najpamtljiviji modni trenuci princeze Diane - 2 Galerija

Prije točno 24 godine svijet je šokirala vijest da je princeza Diana poginula u teškoj prometnoj nesreći, a novinar koji je prvi izvijestio o njezinoj smrti sada se prisjetio te večeri.

Majka britanskih prinčeva Harryja i Williama te supruga princa Charlesa, pokojna princeza Diana, poginula u prometnoj nesreći u Parizu 31. kolovoza 1997. i ove godine se obilježava 24. godišnjica njezine smrti.

Pogledaj i ovo Kruna, The Crown Kakvo je vaše mišljenje? Jezivo stvaran prikaz Dianina emocionalnog i fizičkog stanja nije bio dovoljan da održi oduševljenje prema ovoj hit-seriji

Bivši britanski novinar i tadašnji dopisnik iz Pariza, Kevin Connolly, prisjetio se kobne noći kada je prvi obavijestio britansku javnost da je Diana mrtva.

U intervjuu za britanski The Express istaknuo je da su vijesti o njezinoj smrti pristizale jako sporo i s velikom dozom opreza od strane francuske policije i vlasti.

"Oprezno smo osluškivali francuske vlasti i pokušavali smo dekodirati njihove izjave. Policija je bila vrlo oprezna oko toga što će plasirati u javnost", kazao je Connolly.

"Prvo konkretno što su rekli bilo je: 'Da, radi se o princezi od Walesa i da, ozlijeđena je', no iz toga se nije moglo zaključiti da su njezine ozljede u ranim jutarnjim satima bile fatalne", prisjetio se te je naglasio i kako vjeruje da su francuske vlasti bile prestravljene zbog toga što se moraju nositi s tako velikom tragedijom.

"Bili su svjesni kakve će reakcije izazvati vijest o njezinoj smrti i znali su da će odjeknuti diljem svijeta", smatra Connolly.

Ispričao je i kako se osjećao kada se s tužnim vijestima morao obratiti javnosti.

"Sve mi je mutno iz te noći, sve do trenutka kada su se upalile kamere i ja sam morao biti taj koji će u specijalnom programu narodu reći da je princeza Diana mrtva", prisjetio se.

"To je trenutak koji nikad neću zaboraviti i koji mi se najviše urezao u pamćenje iz moje duge voditeljske karijere", naglasio je Connolly.

Princeza Diana bila je jedna od najfotografiranijih žena na svijetu te su je mediji pratili u stopu, baš kao i kobne večeri kada se Mercedes u kojem se vozila s vozačem Henrijem Paulom i svojim ljubavnikom Dodijem Fayedom zabio u betonski stup unutar tunela u Parizu.

Fayed i Paul proglašeni su mrtvi na licu mjesta, dok se princeza borila za svoj život još neko vrijeme, no preminula je u bolnici nedugo nakon što ju je Hitna pomoć tamo dovezla. Četvrti suvozač, tjelohranitelj Trevor Rees-Jones bio je teško ozlijeđen, ali je preživio tragičnu nesreću.

U srpnju ove godine, povodom njezina 60. rođendana, Dianini sinovi William i Harry u Londonu su otkrili kip posvećen njoj koji je smješten u vrtu Sunken u sklopu Kensingtonske palače.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Cheryl Cole (Foto: Profimedia) Cheryl Cole (Foto: Profimedia) Cheryl Cole (Foto: Profimedia) Cheryl Cole (Foto: AFP) +5 Cheryl Cole (Foto: AFP) Celebrity Ona na računu ima milijune, ali bratu koji je beskućnik ne želi dati ni novčića, evo koji je točno razlog za to

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene