Vjenčanje princeze Diane i princa Charlesa jedno je od najgledanijih televizijskih događaja u povijesti, a u Velikoj Britaniji taj je dan proglašen državnim praznikom.

Galerija


Princeza Diana i princ Charles vjenčali su se 29. srpnja 1981., a njihovu svadbenu ceremoniju na televiziji je gledalo 750 milijuna ljudi u 74 zemlje. 

Vezani članci Princeza Diana s prinčevima Williamom i Harryjem Procurili tajni planovi princeze Diane o preseljenju iz Velike Britanije i poslu o kojem je najviše sanjala Princ Philip i princeza Diana - 2 Princ Philip pokušao je sakriti ove detalje svog odnosa s princezom Dianom, no ipak mu nije uspjelo!

To je jedan od najgledanijih i najpopularnijih događaja u povijesti britanske kraljevske obitelji. Nadmašio ga je samo pogreb princeze Diane, koji je pogledalo oko dvije i pol milijarde gledatelja. 

Dan kad su Diana i Charles izgovorili sudbonosno da u Velikoj Britaniji bio je toliko važan da je proglašen državnim praznikom, a na londonskim ulicama bilo je oko 600.000 građana koji su htjeli pozdraviti par. 

Vjenčali su se u katedrali sv. Pavla u Londonu i zanimljivo je da je Lady Di bila prva kraljevska mladenka koja je iz crkvenih zavjeta izbacila riječ poslušnost. 

Na svadbi, koja nosi titulu događaja stoljeća, princeza je nosila spektakularnu vjenčanicu s puf rukavima i čipkom koja je bila izrađena od svilenog tafta. U haljinu je ušiveno više od 10.000 bisera koji su navodno vrijedni 776.000 kuna. 

Vjenčanica je bila posebna i po tome što je imala veo dug sedam i pol metara, najduži u povijesti kraljevskih vjenčanja. Ispod haljine je imala cipele koje se nisu nazirale i imale su sasvim malu petu da Diana ne bi visinom nadmašila princa Charlesa. Bile su izrađene od satena i čipke te su imale 500 šljokica i više od 100 bisera, a za njihovu izradu po princezinoj želji trebalo je pola godine. Ispod minijaturne pete cipela stavljena su početna slova imena Diane i Charlesa te između njih srce. 

Supruga mu je oprostila brojne afere, a slavni nogometaš sada je snimljen s čak tri djevojke u hotelskoj sobi

Luka Nižetić skinuo gotovo sve sa sebe pa neočekivanim potezom privukao poglede na rivi, mišići su ovaj put pali u drugi plan