Meghan Markle u intervjuu s Oprom Winfrey kraljevsku obitelj oslovila je nazivom "The Firm", a vjeruje se da ga je prvi upotrijebio princ Philip nakon vjenčanja s današnjom kraljicom Elizabetom.

Galerija


Prašina oko Meghan Markle i princa Harryja i njihova velikog intervjua koji će biti emitiran ove nedjelju u SAD-u, a dan kasnije i diljem Europe, ne prestaje se smirivati, a sve riječi pomno se analiziraju i seciraju.

Vezani članci Princ William i princ Harry Zna se kada će se i gdje Harry i William susresti nakon što se nisu vidjeli godinu dana, jedna je osoba zadužena da pazi njih Princ Philip, Meghan Markle i princ Harry Procurili pravi razlozi zbog kojih Meghan Markle neće biti na sprovodu princa Philipa, o svojoj odluci povjerila se prijateljima

Tako mnogima nije promaknulo da je Meghan u najavi intervjua upotrijebila englesku riječ "The Firm" iliti u prijevodu firma kako bi njome oslovila kraljevsku obitelj kojoj je pripadala sve donedavno.

Za one manje upućene, upravo je taj naziv često kroz povijest bio korišten kako bi sugerirao tamniju stranu Windsora i članove kraljevske obitelji. Dogodilo se to u trenutku kada je Oprah upitala Meghan što misli kako će se oni osjećati kada čuju njezinu istinu o kojoj je odlučila progovoriti u intervju.

"Ne znam kako mogu nakon svega očekivati da i dalje šutim ako u Firmi i dalje postoji aktivna uloga koja širi laži o nama", govori Meghan.

Naziv je to koji je navodno prvi upotrijebio ni više ni manje nego princ Philip, koji je ovih dana bio na operaciji srca i zbog kojeg se mislilo da će emitiranje intervjua biti odgođeno, no Meghan i Harry za to ne žele ni čuti. Vjeruje se da ga je spomenuo nakon vjenčanja s Elizabetom prije nego što je postala kraljica, a mnoge čudi da je upravo on bio taj koji je koristio taj izraz i u tom značenju.

Uz to prema nekim tvrdnjama odnosi se na jezgru starih kraljevskih obitelji, a taj se popis kroz povijest i nekoliko puta mijenjao. Na njemu se više ne nalazi princ Andrew zbog povezanost sa skandalom Jeffreyja Epsteina, baš kao i Meghan i Harry jer su napustili svoje službene dužnosti. Tako se na popisu trenutačno nalaze kraljica Elizabeta i princ Philip, princ William i vojvotkinja Kate Middleton, princ Charles i vojvotkinja Camilla Bowles, Princ Edward i grofica Sophie te princeza Anne.

Jedna od autorica kraljevskih biografija Penny Junor čak je naziv "The Firm" koristila i u naslovu svoje knjige "The Firm: The Troubled Life of the Windsor House". Na to se referirao i Oscarom nagrađeni film "Kraljev govor" s likom Georgea VI., kojeg je utjelovio Colin Firth.

"Mi nismo obitelj, mi smo firma", jedna je od rečenica koje je izgovorio u filmu, iako je njegova radnja smještena puno prije vjenčanja Elizabete i Philipa, koji navodno smislio taj nadimak.

Umrla je u snu nekoliko dana nakon 46. rođendana, a slavni muž dovršio je njezinu knjigu zbog koje je uhvaćen serijski ubojica

Objavljen posljednji intervju Đorđa Balaševića, zadnje riječi koje je uputio u kameru slamaju srce