proslavio bi rođendan

Bio je na čak 256 audicija prije nego što je postao teen ikona, njegovi kolege i fanovi još ne mogu vjerovati da ga nema

Luke Perry (Foto: Youtube Screenshot) Luke Perry (Foto: Youtube Screenshot) Youtube Screenshot 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Luke Perry (Foto: Youtube Screenshot) Luke Perry (Foto: IN Magazin) Luke Perry i Minnie Sharp (Foto: Profimedia) Luke Perry, Ian Ziering (Foto: Instagram) Luke Perry, Shannen Doherty (Foto: Instagram) Luke Perry, Shannen Doherty (Foto: Profimedia) Luke Perry (Foto: Profimedia) Shannon Doherty i Luke Perry (Foto: Profimedia) Luke Perry (Foto: Getty Images) Luke Perry (Foto: Profimedia) +4 Luke Perry (Foto: Getty Images) Galerija

Luke Perry proslavio se kao Dylan McKay u seriji "Beverly Hills 90210", a njegova smrt prošle godine šokirala je kolege i brojne obožavatelje diljem svijeta. Danas bi proslavio rođendan.

Glumac Luke Perry bio je tinejdžerska ikona i jedan od glavnih glumaca serije "Beverly Hills 90210", a njegova smrt u ožujku prošle godine šokirala je brojne njegove kolege i obožavatelje diljem svijeta. Neprežaljeni glumac bi danas navršio tek 54 godine.

Pogledaj i ovo Luke Perry (Foto: Profimedia) Talentirani ljepotan Njegova prerana smrt šokirala je glumački svijet, kolege se i dalje teško nose s tim da omiljenog Dylana više nema

Perry je rođen u Ohiju, a odrastao je s majkom Ann i ocem Coyjem sve dok se 1972. godine nisu rastali. Njegova se majka kasnije udala za Stevea Bennetta, s kojim je dobila još jedno dijete, a Lukeov biološki otac preminuo je od posljedica srčanog udara 1980. godine. Nakon što se završio srednju školu, odselio se u Los Angeles kako bi ostvario glumačku karijeru. Radio je razne poslove, a prije nego što je dobio veću ulogu bio je na čak 256 audicija za filmove i serije. Pojavio se u nekoliko sapunica prije nego što je 1990. godine dobio ulogu Dylana McKayja u teen drami "Beverly Hills 90210". Na audiciji je bio za ulogu Stevea Sandersa, no nju je pak dobio Ian Ziering.

Nije prošlo dugo i Perry je već bio teen zvijezda, a za njim su uzdisale djevojke diljem svijeta. Pojavio se u međuvremenu i u nekoliko filmova, a u jednom je trenutku odlučio napustiti popularnu seriju kako bi glumio neke ozbiljnije uloge. "Bit ću povezan s Dylanom dok ne umrem, ali to mi je u redu. Ja sam Dylana stvorio i on je moj lik", rekao je Luke jednom prilikom.

Glumio je u seriji "Oz", a pojavio se i u "Riverdaleu", što mu je jedna od posljednjih uloga u životu. Posljednji film koji je snimio bio je "Bilo jednom... u Hollywoodu", u kojem je glumio uz Leonadra DiCaprija i Brada Pitta.

Tijekom bogate karijere Luke je vodio i zanimljiv privatni život. Za Rachel Minnie Sharp vjenčao se 1993. godine na Beverly Hillsu, a par je u braku dobio dvoje djece. Rastali su se 2003., a prije tragične smrti bio je zaručen za psihijatricu Wendy Madison Bauer.

Krajem veljače 2019. godine Perry je doživio jaki moždani udar u svom domu u Los Angelesu, a odmah je prevezen u bolnicu. Ondje je uslijedio još jedan, nakon čega je obitelj pristala da ga liječnici maknu s aparata koji su ga održavali na životu. Preminuo je 4. ožujka, a imao je tek 52 godine. Brojni kolege još uvijek ne mogu vjerovati da ga nema, a često objavljuju posvete slavnom glumcu na svojim društvenim mrežama.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene