Prema holivudskim kladionicama najveća neizvjesnost u borbi za zlatni kipić vlada u kategoriji najboljeg glavnog glumca.

Galerija


U Los Angelesu su u utorak objavljene su nominacije za 91. dodjelu najpopularnijih filmskih nagrada koja će se  održati 24. veljače.

Vezani članci Thomas Vinterberg i Helene Reingaard Neumann Priča koja se zapravo krije iza njegova filma sve je potresla i rastužila, prestižnu nagradu primio je na rubu suza Amanda Seyfried Zanimljiv dekolte slatkice iz romantičnih komedija ukrao sve poglede, u ovakvom izdanju još je nismo vidjeli

Najviše nominacija, njih 10, osvojile su drame „Miljenica“ i „Roma“, a u stopu ih slijede „Zvijezda je rođena“ i „Vice“ s 8 i „Crna Pantera“ sa 7 nominacija za prestižni zlatni kipić.

Prema holivudskoj kladionici GoldDerby, najviše šansi za pobjedu u kategoriji najboljeg filma ima crno-bijela američko-meksička drama „Roma“, a slijede ih „Crni član Ku Klux Klana“ te povijesna drama „Miljenica“ i „Green Book“. Na ostala četiri mjesta nalaze se „Zvijezda je rođena“, „Vice“, „Crna Pantera“ i „Bohemian Rhapsody“.

U kategoriji najboljeg redatelja uvjerljivo vodi Alfonso Cuaron za „RomU“, a na drugom i trećem mjestu su Spike Lee („Crni član Ku Klux Klana) i Yorgos Lanthimos za dramu „Miljenica“.

U kategoriji najboljeg glumca mrtva trka vodi se između Christiana Balea u ulozi bivšeg američkog potpredsjednika Dicka Cheneyja u drami „Vice“ i Ramija Maleka kojeg su kritičari obasuli pohvalama za njegovu interpretaciju legendarnog Freddieja Mercuryja u filmu „Bohemian Rhapsody“.

Kladionice Oscara za najbolju žensku ulogu predviđaju Glenn Close za dramu „Wife“,a najveća konkurentica joj je Lady Gaga u romantičnoj glazbenoj drami „Zvijezda je rođena“.

Zlatni kipići za najbolje sporedne uloge mogli bi pak osvojiti Regina King za „If Beale Street Could Talk“ te Mahersala Ali („Greeen Book“) koji je Oscara u toj kategoriji osvojio 2016. za ulogu u filmu „Moonlight“.

Kad je riječ o najboljoj pjesmi, gotovo sigurni pobjednik je hit „Shallow“ u izvedbi Bradleyja Coopera i Lady Gage iz filma „Zvijezda je rođena“.

Tko je sve nominiran za dodjelu nagrada Oscar 2019 pogledajte OVDJE. 

Dok si oni javno tepaju, tabloidi opasno šuškaju o njihovu razvodu nakon burne svađe

Ljubavnici o kojima se ovih dana puno priča na tajnoj večeri: Šaputali, zaljubljeno se gledali i dodirivali

Lovren oduševio fotografijom i priznanjem: ''Volimo se ja i on posvađati, ali i volimo se neizmjerno''

Ovaj nakovrčani klinac prošle je godine oženio jednu od najljepših žena svijeta, 10 godina stariju od sebe