Dodjela 24. veljače

Tko će kući ponijeti Oscara? Evo što kažu kladionice, u jednoj kategoriji vodi se mrtva trka

Ilustracija (Foto: AFP) Ilustracija (Foto: AFP) Afp 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Ilustracija (Foto: AFP) Christian Bale (Foto: Getty Images) Rami Malek (Getty Images) Lady Gaga i Bradley Cooper (Foto: Getty Images) +0 Glenn Close (Foto: Getty Images) Galerija

Prema holivudskim kladionicama najveća neizvjesnost u borbi za zlatni kipić vlada u kategoriji najboljeg glavnog glumca.

U Los Angelesu su u utorak objavljene su nominacije za 91. dodjelu najpopularnijih filmskih nagrada koja će se  održati 24. veljače.

Pogledaj i ovo Ekipa filma Oppenheimer - 3 Dodijeljeni zlatni kipići! Oscara za najbolji film dobio je Oppenheimer, a najbolji su glumci Emma Stone i Cillian Murphy!

Najviše nominacija, njih 10, osvojile su drame „Miljenica“ i „Roma“, a u stopu ih slijede „Zvijezda je rođena“ i „Vice“ s 8 i „Crna Pantera“ sa 7 nominacija za prestižni zlatni kipić.

Prema holivudskoj kladionici GoldDerby, najviše šansi za pobjedu u kategoriji najboljeg filma ima crno-bijela američko-meksička drama „Roma“, a slijede ih „Crni član Ku Klux Klana“ te povijesna drama „Miljenica“ i „Green Book“. Na ostala četiri mjesta nalaze se „Zvijezda je rođena“, „Vice“, „Crna Pantera“ i „Bohemian Rhapsody“.

U kategoriji najboljeg redatelja uvjerljivo vodi Alfonso Cuaron za „RomU“, a na drugom i trećem mjestu su Spike Lee („Crni član Ku Klux Klana) i Yorgos Lanthimos za dramu „Miljenica“.

U kategoriji najboljeg glumca mrtva trka vodi se između Christiana Balea u ulozi bivšeg američkog potpredsjednika Dicka Cheneyja u drami „Vice“ i Ramija Maleka kojeg su kritičari obasuli pohvalama za njegovu interpretaciju legendarnog Freddieja Mercuryja u filmu „Bohemian Rhapsody“.

Kladionice Oscara za najbolju žensku ulogu predviđaju Glenn Close za dramu „Wife“,a najveća konkurentica joj je Lady Gaga u romantičnoj glazbenoj drami „Zvijezda je rođena“.

Zlatni kipići za najbolje sporedne uloge mogli bi pak osvojiti Regina King za „If Beale Street Could Talk“ te Mahersala Ali („Greeen Book“) koji je Oscara u toj kategoriji osvojio 2016. za ulogu u filmu „Moonlight“.

Kad je riječ o najboljoj pjesmi, gotovo sigurni pobjednik je hit „Shallow“ u izvedbi Bradleyja Coopera i Lady Gage iz filma „Zvijezda je rođena“.

Tko je sve nominiran za dodjelu nagrada Oscar 2019 pogledajte OVDJE. 

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Amal i George Clooney (Foto: AFP) Amal i George Clooney (Foto: AFP) George Clooney (Foto: Profimedia) Amal Clooney s blizancima (Foto: Profimedia) +2 George i Amal Clooney (Foto: Profimedia) Celebrity Dok si oni javno tepaju, tabloidi opasno šuškaju o njihovu razvodu nakon burne svađe

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Profimedia) Jeff Bezos (Foto: Getty Images) Jeff Bezos (Foto: Getty Images) Jeff Bezos (Foto: Getty Images) +7 Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images) Celebrity Ljubavnici o kojima se ovih dana puno priča na tajnoj večeri: Šaputali, zaljubljeno se gledali i dodirivali

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Dejan Lovren (Foto: Instagram) Šime Vrsaljko i Dejan Lovren (Foto:Instagram) Dejan Lovren (Foto: Instagram) Dejan Lovren (Foto: Instagram) +2 Dejan Lovren (Foto: Instagram) Celebrity Lovren oduševio fotografijom i priznanjem: ''Volimo se ja i on posvađati, ali i volimo se neizmjerno''

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Priyanka Chopra i Nick Jonas (Foto: Profimedia) Priyanka Chopra i Nick Jonas (Foto: Instagram) Nick Jonas i Priyanka Chopra (Foto: Getty Images) Priyanka Chopra, Nick Jonas (FOTO: Getty) +0 Priyanka Chopra i Nick Jonas (Foto: Profimedia) Celebrity Ovaj nakovrčani klinac prošle je godine oženio jednu od najljepših žena svijeta, 10 godina stariju od sebe

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene