Severina je na pozornicu prvi put stala sa samo 10 godina i od tada je postala jedna od najvećih zvijezda na našim prostorima, a na svoj 49. rođendan pohvalila se novim životnim uspjehom.

Galerija


Pjevačica Severina Kojić napunila je 49 godina, a povodom njezina rođendana prisjetili smo se kako je tekao njezin put do slave.

Vezani članci Severina Severina na Instagramu objavila dirljiv video pa neke čak i rasplakala: "Za nju se ne bira mjesto ni vrijeme" Petar Grašo, Jelena Rozga Pogledajte kako su Rozga i Grašo tulumarili 2006. godine, prijateljstvo je to koje traje godinama!

Rođena je kao Vučković 21. travnja 1972. godine u Splitu, a sa svjetlima pozornice prvi se put susrela kad joj je bilo samo 10 godina i kada je odigrala glavnu ulogu u dječjem mjuziklu "Frane Štrapalo", u izvedbi splitskog KUD-a Mozaik.

Prve korake prema profesionalnoj glazbenoj karijeri ostvarila je nastupajući kao prateći vokal na Splitskom festivalu te na Festivalu Zagreb, na koji je bila pozvana kao pobjednica radijske emisije koja je bila posvećena mladim glazbenim nadama.

U srpnju 1990. godine prvi je put na Splitskom festivalu nastupila kao izvođačica s pjesmom "Vodi me na ples", a krajem iste godine pobijedila je na Zagrebfestu s pjesmom "Sklopi oči muzika dok svira". Iste se godine okušala i kao voditeljica jedne emisije na nacionalnoj televiziji te je otišla na turneju po Australiji.

Njezina karijera zatim je krenula uzlaznim putem, a uslijedile su pjesme "Dalmatinka", "Moja stvar" i "Djevojka sa sela", koje su je pretvorile u regionalnu zvijezdu. Severina je 2006. godine predstavljala Hrvatsku na Eurosongu s pjesmom "Moja štikla", a natjecanje je završila na 13. mjestu.

U tridesetogodišnjoj karijeri izdala je 12 studijskih albuma te je nedavno najavila i da uskoro stiže novi, a ostvarila je i neke glumačke uspjehe.

Seve je glumila u četiri igrana filma te u kazališnim predstavama "Karolina Riječka" i "Gospoda Glembajevi", a nedavno je s Goranom Bogdanom i Hristinom Popović snimila videospot za kampanju protiv govora mržnje srpskog magazina Buka koji je odjeknuo u cijeloj regiji.

Pjevačica se točno na svoj rođendan pohvalila još jednim novim životnim uspjehom. Na svojem Instagramu otkrila je da je završila na naslovnici novog kriminalističkog romana "U ime mafije" Luciana Secchija, poznatijeg pod pseudonimom Max Bunker, strip scenarista, publicista i novinara, tvorca svjetski poznatih talijanskih stripova, od kojih je najpopularniji Alan Ford, a objasnila je i kako je do toga došlo.

"Alan Ford, najpoznatiji strip na svijetu i moj omiljeni, napisao je slavni Max Bunker. Danas u izdanju izdavačke kuće 'Sandorf' izlazi njegov roman 'U ime mafije'... 'Čuj, hani, halo Bing, kako brat? Zvali su iz izdavačke kuće 'Sandorf' da bi oni i Max Bunker htjeli da budeš na naslovnici njegova romana. To je krimić... i da odabereš manekene za detektiva i kriminalca...' Mene zvali? Max Bunker? Alan Ford? Snimali smo za nekoliko dana, moja ekipa s kojom snimam i novi album. Detektiv sa šeširom je moj tonski snimatelj Domagoj Perišić, a kriminalac koji sjedi je kompozitor i producent Filip Miletić. A kako su samo njih dvojica bili uzbuđeni... A ja sam u žutoj vešti na naslovnoj stranici knjige Maxa Bunkera i pucan od ditinje sreće", napisala je pjevačica uz sliku naslovnice. "Ovo mi je najljepši poklon za rođendan, poslije crteža mog sina", dodala je.

Inače, Severina je tijekom karijere redovito punila medijske stupce i svojim privatnim životom. Tako se posljednjih godinu dana ne prestaje pisati o njezinu braku s Igorom Kojićem za koji se nagađa da je došao kraju, iako nijedno od njih to nije potvrdilo. Severina je i majka devetogodišnjeg Aleksandra, kojega je dobila s bivšim Milanom Popovićem, zbog kojega je svojevremeno ostavila zaručnika Slavka Šainovića. To joj nisu bile prve zaruke, a "da" je prije toga rekla još Srećku Vargeku i Mati Čuljku.

U našoj galeriji pogledajte i kako se Severina mijenjala tijekom karijere, a iskopali smo i njezine fotografije iz djetinjstva.

On je 31 godinu stariji od nje, ali lako se prilagodio njezinu tempu: Bez pogovora snima fotke zgodne supruge i odrađuje selfije!

Zadnji brak propao mu je zbog kontroverzne vjere, a nakon devet godina samoće osvojila ga je puno mlađa kolegica s kojom više ne krije vezu