18. travnja

Svečanim koncertom Zagrebačkih solista počinje prvi blok Muzičkog biennala Zagreb – Furioso!

Black Page Orchestra Black Page Orchestra Foto: PR

U Hrvatskom glazbenom zavodu će se održati svečani koncert u nedjelju, 18. travnja s početkom u 20 sati i time službeno otvoriti prvi blok Muzičkog biennala Zagreb.

31. muzički biennale Zagreb službeno započinje sutra, 18. travnja, a bogatim programom ovaj će ključni festival suvremene glazbe proslaviti svoj 60. rođendan i to u četiri festivalska bloka. Prvi blok odvija se pod nazivom Furioso!

Pogledaj i ovo showbuzz ključni domaći festival Veliko finale Muzičkog biennala Zagreb održat će se od 17. do 20. rujna, publiku očekuje bogati program

U Hrvatskom glazbenom zavodu će se tako održati svečani koncert u nedjelju, 18. travnja s početkom u 20 sati i time službeno otvoriti prvi blok festivala. Zagrebački solisti će predstaviti nekoliko djela domaćih skladatelja. Praizvest će se djelo Concerto scosso Gordana Tudora, a odsvirat će i Koncertne improvizacije utemeljitelja MBZ-a Milka Kelemena, zatim Lirske varijacije Rubena Radice, Perpetuum Mobile Stanka Horvata te Dva stavka za gudače Frane Paraća. Skladatelj Gordan Tudor istaknuo je kako je svoju skladbu Concerto scosso posvetio stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Koncert apsolvenata i studenata viših godina muzičke Akademije u Zagrebu održat će se u 18 sati također u HGZ-u, a na online koncertu u 22 sata će Black Page Orchestra praizvesti djela Alena i Nenada Sinkauza Sinking Toilet Water Level te Ivane Kuljerić Bilić Scarlet Woman Looking to the Left. Ovaj koncert publika će moći pratiti putem live streama na YouTube kanalu MBZ-a.

Kompletan program ovogodišnjeg MBZ-a pogledajte OVDJE.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Nicole i Eddie Murphy (Foto: AFP) Nicole i Eddie Murphy (Foto: AFP) Nicole Murphy (Foto: AFP) Nicole i Eddie Murphy (Foto: AFP) +0 Eddie Murphy (Foto: Profimedia) Celebrity Pripijena haljina stvarala joj probleme, ali to ju nije spriječilo da se pohvali bujnom pozadinom i figurom pješčanog sata

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene