Princ Harry poslužio se službenim Instagramom kako bi najavio nove Invictus igre, no nije komentirao bombastičnu vijest o povlačenju s kraljevskih dužnosti.

Galerija


Princ Harry objavio je video na službenom Instagram profilu sebe i supruge Meghan Markle.

Vezani članci Princ Harry, Meghan Markle Harry i Meghan u novim problemima: Ne smiju koristiti brend na koji su potrošili desetke tisuća funti Meghan Markle Meghan se oglasila prvi put nakon napuštanja kraljevske obitelji kako bi ponovno zasjenila Kate?

Nestašni princ trenutno se nalazi u domovini, dok se njegova još nestašnija supruga s njihovim sinom Archiejem nalazi u Kanadi nakon što su prošle srijede na društvenim mrežama objavili kako se povlače s kraljevskih dužnosti.

"Nakon puno mjeseci promišljanja i unutarnjih rasprava, odlučili smo napraviti prijelaz u ovoj godini i početi stvarati novu, progresivnu ulogu unutar ove institucije. Namjeravamo odstupiti kao članovi kraljevske obitelji koji više neće neprekidno izvršavati svoje kraljevske dužnosti i raditi ćemo na tome da postanemo financijski neovisni , dok ćemo nastaviti pružati podršku Njezinom Veličanstvu Kraljici", poručili su tada.

Takva vijest odjeknula je svijetom poput bombe, a javnost nije štedjela kraljevski par. Također, prethodno nesavjetovanje para s kraljicom Elizabetom II. i ostatkom obitelji na tu temu jako je razočaralo sve uključene, no na kraju, kraljica je ipak podržala najdražeg unuka i njegovu suprugu u njihovoj odluci uz neka strogo određena pravila što smiju, a što ne u budućnosti.

A princ Harry sada se prvi put javno oglasio nakon ovog velikog događaja, no ne kako bi se očitovao o njemu, već kako bi najavio svoje šeste Invictus igre 2022. godine u njemačkom Düsseldorfu.

Riječ je o sportskom događanju koje je osnovao sam princ, a koje uključuje natjecanje ranjenih ili bolesnih pripadnika oružanih snaga te ratnih veterana u nizu prilagodljivih sportova, od košarke do veslanja.

"Nadam se da su svi u Njemačkoj spremni za ono što će biti nevjerojatan tjedan sporta! Ne sumnjam da će njemačka javnost odmah stati iza ovih Igara i da svaki pojedini natjecatelj može očekivati srdačnu dobrodošlicu te nevjerojatnu atmosferu", poručio je Harry.

Princ će još nekoliko dana ostati u Velikoj Britaniji , a početkom sljedećeg tjedna trebao bi otputovati supruzi i sinu u Kanadu.

Bivši muž Monice Bellucci je pravi sretnik: Njegova 30 godina mlađa Tina pokazala tetovažu na zanimljivom mjestu