Meghan Markle i princ Harry objavili su vijest o novom načinu životu koji su odlučili samostalno voditi.

Galerija


Princ Harry i Meghan Markle povlače se sa svih važnijih dužnosti koje su obnašali kao članovi britanske kraljevske obitelji.

Vezani članci Kate Middleton - 3 Kate je bila jako zabrinuta zbog Harryjeva vjenčanja s Meghan, jedna stvar ju je posebno mučila i to nikako nije mogla shvatiti Princ Harry i Meghan Markle Harry i Meghan jedini nisu htjeli javno čestitati godišnjicu Williamu i Kate, morali su to učiniti na svoj način?

Vijest je to koju su objavili i potvrdili na svom službenom profilu na Instagramu, objasnivši kako im je plan da postanu financijski neovisni.

"Nakon puno mjeseci promišljanja i unutarnjih rasprava, odlučili smo napraviti prijelaz u ovoj godini i početi stvarati novu, progresivnu ulogu unutar ove institucije. Namjeravamo odstupiti kao članovi kraljevske obitelji koji više neće neprekidno izvršavati svoje kraljevske dužnosti i raditi ćemo na tome da postanemo financijski neovisni , dok ćemo nastaviti pružati podršku Njezinom Veličanstvu Kraljici.

Uz vašu podršku, posebice posljednjih nekoliko godina, osjećamo da smo spremni učiniti taj korak. Balansirat ćemo između Velike Britanije i Sjeverne Amerike, nastavljajući poštivati našu dužnost prema Kraljici, Zajednici i našim zaštitnicima.

Ovakav geografski balans omogućit će nam da sina odgajamo uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj je rođen, dok ćemo s druge našoj obitelji osigurati prostor i mogućnost da se usredotočimo na sljedeće poglavlje, uključujući pokretanje naše novog dobrotvornog entiteta.

Radujemo se dijeljenju svih detalja ovog uzbudljivog koraka, dok ćemo nastaviti surađivati s Njezinim Veličanstvom Kraljicom, Princem od Walesa, Vojvotkinjom od Cambridgea i ostalim važnim članovima. Dotad, molimo vas da prihvatite naše najdublje zahvale za vašu daljnju potporu", stoji u podužoj objavi. 

Sve to znači da se Meghan i Harry povlače iz svojih uloga koje imaju kao najviši članovi kraljevske obitelji, takozvani "senior royals" kojima nije dozvoljeno da se bave bilo kojim drugim poslovima osim obnašanjem pripadajućih dužnosti.

Oni također predstavljaju institucije kraljevske obitelji i Kraljicu Elizabetu u službenim posjetima određenim državama, gradovima ili regijama, a plaću dobivaju iz novaca poreznih obveznika. Titule "senior royalsa" do ovog trenutka nosili su prinčevi Charles, William, Harry, Andrew i Philip, vojvotkinje Camilla, Kate i Meghan kao najbliži nasljednici krune i njihove supruge.

 

Meghan i Harry inače su se nedavno vratili u Veliku Britaniju nakon šest tjedana provedenih u Kanadi kamo se očigledno uskoro i sele.

Treba li se zabrinuti? Paparazzo fotografije ispijene Adele s odmora dodatno šokirale javnost