Bomba s dvora!

Nagađanja se obistinila: Meghan Markle i princ Harry povlače se s važnijih kraljevskih dužnosti

Princ Charles, Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Princ Charles, Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) getty images 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Charles, Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Princ Charles i Meghan Markle (Foto: Getty Images) +0 Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty Images) Galerija

Meghan Markle i princ Harry objavili su vijest o novom načinu životu koji su odlučili samostalno voditi.

Princ Harry i Meghan Markle povlače se sa svih važnijih dužnosti koje su obnašali kao članovi britanske kraljevske obitelji.

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle nakon svega... Harry i Meghan mogli bi biti od velike pomoći kraljevskoj obitelji u ovim teškim trenucima, hoće li napraviti taj potez?

Vijest je to koju su objavili i potvrdili na svom službenom profilu na Instagramu, objasnivši kako im je plan da postanu financijski neovisni.

"Nakon puno mjeseci promišljanja i unutarnjih rasprava, odlučili smo napraviti prijelaz u ovoj godini i početi stvarati novu, progresivnu ulogu unutar ove institucije. Namjeravamo odstupiti kao članovi kraljevske obitelji koji više neće neprekidno izvršavati svoje kraljevske dužnosti i raditi ćemo na tome da postanemo financijski neovisni , dok ćemo nastaviti pružati podršku Njezinom Veličanstvu Kraljici.

Uz vašu podršku, posebice posljednjih nekoliko godina, osjećamo da smo spremni učiniti taj korak. Balansirat ćemo između Velike Britanije i Sjeverne Amerike, nastavljajući poštivati našu dužnost prema Kraljici, Zajednici i našim zaštitnicima.

Ovakav geografski balans omogućit će nam da sina odgajamo uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj je rođen, dok ćemo s druge našoj obitelji osigurati prostor i mogućnost da se usredotočimo na sljedeće poglavlje, uključujući pokretanje naše novog dobrotvornog entiteta.

Radujemo se dijeljenju svih detalja ovog uzbudljivog koraka, dok ćemo nastaviti surađivati s Njezinim Veličanstvom Kraljicom, Princem od Walesa, Vojvotkinjom od Cambridgea i ostalim važnim članovima. Dotad, molimo vas da prihvatite naše najdublje zahvale za vašu daljnju potporu", stoji u podužoj objavi. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Sve to znači da se Meghan i Harry povlače iz svojih uloga koje imaju kao najviši članovi kraljevske obitelji, takozvani "senior royals" kojima nije dozvoljeno da se bave bilo kojim drugim poslovima osim obnašanjem pripadajućih dužnosti.

Oni također predstavljaju institucije kraljevske obitelji i Kraljicu Elizabetu u službenim posjetima određenim državama, gradovima ili regijama, a plaću dobivaju iz novaca poreznih obveznika. Titule "senior royalsa" do ovog trenutka nosili su prinčevi Charles, William, Harry, Andrew i Philip, vojvotkinje Camilla, Kate i Meghan kao najbliži nasljednici krune i njihove supruge.

 

Meghan i Harry inače su se nedavno vratili u Veliku Britaniju nakon šest tjedana provedenih u Kanadi kamo se očigledno uskoro i sele.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Adele (Foto: Profimedia) Adele (Foto: Profimedia) Adele (Foto: AFP) Adele (Foto: AFP) +1 Adele (Foto: AFP) Celebrity Treba li se zabrinuti? Paparazzo fotografije ispijene Adele s odmora dodatno šokirale javnost

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene