Meghan Markle je na sprovod princa Philipa poslala vijenac s pomno odabranim cvijećem koje je simboliziralo između ostalog sjećanje, predanost i rodnu državu pokojnog princa.

Galerija


Vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle, zbog trudnoće nije bila na posljednjem ispraćaju princa Philipa, no cijeli obred nije mogao proći bez nje. Markle je na sprovod princa poslala vijenac uz poruku koju je sama napisala.

Vezani članci Meghan Markle, kraljica Elizabeta i princ Harry - 4 Prije sprovoda princa Philipa Meghan Markle javila se kraljici, a i maleni Archie imao je svoju ulogu u svemu tome Princ Harry - 1 Princ Harry razmišlja o potezu koji bi mogao puno značiti kraljici Elizabeti i ostatku kraljevske obitelji

Britanski mediji javljaju kako su vijenac ranije u subotu dostavili u dvorac Windsor, a Harry i Meghan su tako htjeli zajednički odati počast preminulom princu.

Pazili su na svaki detalj i u odabiru cvijeća za vijenac. Između ostalog odabrali su meki primog, cvijet koji se povezuje s Grčkom, kako bi odali počast prinčevoj rodnoj domovini. Ružmarin u vijencu simbolizirao je sjećanje, lavanda predanost, a ruža je simbolizirala lipanj, mjesec Philipova rođenja.

Meghan Markle je sprovod princa Philipa gledala putem televizijskoj prijenosa iz vile u Los Angelesu u kojoj žive ona, Harry i njihov sin Archie.

Vojvoda od Edinburgha pokopan je u kraljevskoj grobnici, no lijes će preseliti u drugu grobnicu tek nakon što kraljica umre, kako stoji po kraljevskom protokolu. Kraljevska obitelj ispoštovala je želju princa Philipa te su ga pokopali u intimnoj atmofseri. Obred je trajao 50 minuta, a uz himnu su čitali i govore koje je odabrao upravo sam princ.

Princ Philip preminuo je prošlog petka u 100. godini.

Anicu Kovač dugo nismo vidjeli, gradom je prošetala u društvu prijateljice dobro raspoložena kao i uvijek

William i Harry susreli se prvi put poslije više od godine dana, nekad bliska braća razdvojena na djedovom sprovodu