Kraljica Elizabeta i princ Philip u braku su bili više od 73 godine, a na posljednjem ispraćaju svog supruga čelnica britanske monarhije potpuno se slomila.

Galerija Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta +17 Kraljica Elizabeta

Kraljica Elizabeta II. na sprovodu princa Philipa u kapeli sv. Jurja je sjedila sama, a fotografije na kojima briše suze obišle su čitav svijet u samo nekoliko minuta. Kraljicu su u javnosti fotografirali prvi put nakon vijesti o smrti njezina supruga tek u trenutku kada je dolazila u dvorac Windsor. Izvori bliski njoj istaknuli su kako se dobro drži, no tuga u njezinim očima bila je i više nego očita te se na posljednjem ispraćaju supruga slomila.

Vezani članci Kraljica Elizabeta, princ William i Kate Middleton Kraljica Elizabeta slavi 96. rođendan, princ William i Kate čestitali joj među prvima posebno dirljivom objavom Princ Harry i kraljica Elizabeta Princ Harry otkrio kako je prošao susret s kraljicom Elizabetom, kaže da se za jednu stvar specijalno pobrinuo!

Mnogi kažu kako je pred kraljicom teško razdoblje, a Philip joj je bio najveći oslonac u životu. Cijeli svoj život posvetio je kruni i svojoj supruzi, a zajedno su prošli uspone i padove, no uvijek su se držali zajedno. Britanski mediji pisali su i kako je smrt princa Philipa najteže razdoblje koje će kraljica ikada morati prebroditi.

S princom Philipom kraljica je bila u braku više od 73 godine, a radi se o jednoj od najljepših ljubavnih priča u modernoj povijesti.

Kraljica je imala tek osam godina kada je upoznala Philipa, no njihova ljubavna priča započela je ipak nekoliko godina kasnije. U svibnju 1937. godine kraljičin otac George VI. postao je kralj, a Elizabeta i Philip svjedočili su njegovoj krunidbi, nakon što je preminuo Elizabetin djed, a njezin ujak abdicirao u prvoj godini kraljevanja. Elizabeta je postala direktna nasljednica krune, no Philipov je život u tom trenutku bio izvan kontrole jer su svi njegovi skrbnici preminuli.

U srpnju 1939. godine Elizabeta i Philip ponovno su se susreli, a to je bio trenutak kada su se zaljubili na prvi pogled. Ona je imala 13 godina, on 18, a nakon susreta počeli su se dopisivati. Za Božić 1943. godine Philip je Elizabeti bio pratnja na obiteljskoj božićnoj proslavi u dvorcu Windsor.

Prošle godine je kraljevski par proslavio veliku, 73. obljetnicu braka, a princ Philip preminuo je prošlog petka u 100. godini života.

William i Harry susreli se prvi put poslije više od godine dana, nekad bliska braća razdvojena na djedovom sprovodu Princ William, princ Harry Princ William, princ Harry Princ William, princ Harry +22 Princ Harry i princ William

Anicu Kovač dugo nismo vidjeli, gradom je prošetala u društvu prijateljice dobro raspoložena kao i uvijek Anica Kovač Anica Kovač Anica Kovač +8 Anica Kovač

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju