Keanu Reeves nesebično dijeli honorare na snimanju filmova, nema tjelohranitelje, a odbio je ulogu u filmu "Vrućina" zbog predstave Hamleta u Kanadi.

Galerija


Glumac Keanu Reeves (55) odavno je osvojio simpatije javnosti jednostavnošću i oblačenjem koji neki kritiziraju, a nikad se nije obazirao na kritike pojedinaca, pa ni sada na njegovu vezu s umjetnicom Alexandrom Grant (46). 

Vezani članci Keanu Reeves Nakon svih tragedija našao je sreću: Do prošle godine ju je skrivao, a sad je ponosno ljubi pred svima Keanu Reeves - 5 Osvaja jednostavnošću: Proživio je brojne tragedije i sreću našao u pomaganju beskućnicima i običnom životu

Keanu je viđen u subotu u autu s djevojkom dok je prolazio pokraj plaže u Malibuu. Miljenik žena je nakratko stao i pozdravio fotografe, a na sebi je imao sportski sako i šiltericu. Reeves Jje tijekom pandemije pustio bradu i kosu, pa su mu se nazirale sijede vlasi. Iza njega se nazirala njegova djevojka Alexandra. 

Inače, glumčeva imovina se procjenjuje na 360 milijuna dolara, iako to većina ne bi rekla s obzirom da se ne razmeće svojim bogatstvom. Poznata je njegova tragična ljubavna priča o tome kako je izgubio dijete s kolegicom Jennifer Syme, a onda je ona poginula u nesreći. 

Keanu ne živi u vili kao njegovi slavni kolege, oblači običnu odjeću, voli se voziti podzemnom željeznicom i pomaže beskućnicima s kojima često popije i pivo. Na crveni tepih ide kada mora zbog premijera filmova. Slovi kao veliki humanitarac, a kada je na hitu "Matrix" zaradio 114 milijuna dolara, dao je 80 milijuna ekipi za specijalne efekte i šminku. Dok se neki glumci svađaju za honorare i zbog njih odustaju od projekata, Reeves je pristao na manju plaću za filmove “The Replacements” i “Đavolji odvjetnik”, kako bi njegovi kolege Gene Hackman i Al Pacino dobili veću svotu, a istovremeno se ne bi premašio budžet. 

Poznata je i priča da je pomogao radniku koji je radio na gradnji seta "Matrixa". Glumac je čuo da je jako siromašan i jedva uzdržava obitelj, pa mu je dao božićnicu od 20.000 dolara. Nema tko ne voli surađivati s njim jer pamti imena ljudi na setu i razgovara s njima kao da su stari prijatelji. “Novac je zadnja stvar na koju mislim, jer samo s ovim što sam dosad zaradio mogao bih živjeti idućih nekoliko stoljeća”, rekao je svojedobno. 

Reeves nema tjelohranitelje i kada ide u kazalište sjedi među publikom i ne traži posebni tretman za zvijezde. Glumcu nije do slave i voli otići sam u kino, a 2010. su se pojavile njegove fotografije na kojima jede sam sendvič na klupi i izgleda tužno. To je dovelo do internetskog fenomena "Tužni Keanu" i proglašavanja 15. lipnja neslužbenim danom "Razvedri se, Keanu" na Facebooku. 

Keanu voli jako čitati, a jedan od omiljenih književnika mu je Marcel Proust. Recitira napamet Shakespearove sonate i odbio je ulogu u filmu "Vrućina" Michaela Manna kako bi igrao Hamleta u kazalištu u Kanadi. Inače, u travnju se pojavila informacija da glumac planira svadbu s Alexandrom, no on još nije komentirao njihovu vezu ni te navode. 

U tangama mamila uzdahe dok je njezin zgodni muž i miljenik žena skrivao utrenirani torzo pod majicom