tuge koje ne prolaze

Velike ljubavi slavnih: Pronašli su srodnu dušu, a onda su ih razdvojile iznenadne tragedije

Liam Neeson i Natasha Richardson (Foto: AFP) Liam Neeson i Natasha Richardson (Foto: AFP) Afp 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Liam Neeson i Natasha Richardson (Foto: AFP) Liam Neeson i Natasha Richardson (Foto: AFP) Liam Neeson i Natasha Richardson (Foto: AFP) John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) John Lennon i Yoko Ono (Foto: Getty Images) +0 Roman Polanski i Sharon Tate snimljeni nakon vjenčanja 1968 (Foto: AFP) Galerija

Pierce Brosnan i supruga Cassandra Harris su bili 11 godina u braku kada je ona preminula od raka jajnika, a na isti način je preminula i njena kći Charlotte koju je glumac posvojio. Mick Jagger je izgubio svoju djevojku L'Wren Scott, koju je nazivao najboljom prijateljicom i ljubavnicom, 2014. kada je počinila samoubojstvo.

Kada su se upoznali u kazalištu Broadway, glumica Natasha Richardson je bila u braku, a njezin kolega Liam Neeson (67) imao je reputaciju velikog zavodnika. No zaljubili su se i vjenčali 1994. te su imali skladan brak u kojem su dobili sinove Michaela (24) i Daniela (23).

Pogledaj i ovo showbuzz Gubitak voljene osobe Tragedije koje su ih zauvijek obilježile: 'Osjećaj krivnje je uvijek tu'

Njihova sreća je završila 18. ožujka 2009. kada je Natasha preminula. Nekoliko dana prije glumica je pala i udarila glavnom na tečaju skijanja u Quebecu. Iako su liječnici isprva mislili da nije zadobila teže ozljede, uskoro je pala u komu zbog izljeva krvi u mozak i umrla u 46. godini života.

Liam se nije ni godinama nakon njene smrti oporavio, a ne skriva da se teško nosi s gubitkom svoje supruge. Često je u intervjuima govorio da kada čuje otvaranje vrata njegova stana kako očekuje da će čuti Natashin glas.

Sharon Tate je sanjala kako će postati holivudska zvijezda, biti nova Marilyn Monroe, a 10 godina starijeg slavnog redatelja Romana Polanskog (86) upoznala je na zabavi. Polanski joj je dao ulogu u njegovom filmu "Bal vampira" koji se snimao u Italiji, a tamo su se i zaljubili.

Par je uskoro počeo skupa živjeti u Romanovom domu u Londonu i vjenčali su se četiri godine kasnije, 1968. kada je Sharon zatrudnjela. No njihova idilična ljubavna priča uskoro je završila kada su članovi kulta "obitelj Manson" 9. kolovoza 1969. izboli Sharon 16 puta u osmom mjesecu trudnoće.

Ubili su i njene prijatelje koji su tada bili u njezinom domu, a Roman je izbjegao smrt jer nije bio kod kuće. Po nekim teorijama Sharon je bila članica kulta i čula je informaciju koju nije smjela.

Pierce Brosnan (66) bio je James Bond, a Cassandra Harris Bondova djevojka. No nisu se upoznali na setu jer je Cassandra igrala u filmu "Four Your Eyes Only" godinama prije nego je Pierce postao tajni agent 007. Igrom slučaja par se upoznao preko glumičinog posinka, a ona se ubrzo se razvela od filmskog producenta Dermota Harrisa i 1980. udala za Brosnana.

Koliko je Pierce volio Cassandru, govori i činjenica da je posvojio njezinog sina Christophera (47) i kćer Charlotte, a uskoro su dobili i sina, glumca Seana (36). Nažalost, njihovu sreću je uništila teška bolest. Cassandri je dijagnosticiran rak jajnika. Brosnan je bio uz nju tijekom osam operacija, kemoterapija i raznih alternativnih vrsta liječenja koje je isprobala, ali ništa nije pomoglo.

Cassandra je preminula 1991. u 43. godini života, a Brosnan je to teško prebolio. "Kada tvoj partner dobije rak, život se mijenja. Promijene se tvoje normalne rutine i način na koji gledaš život jer imaš posla sa smrću. Suočavaš se s mogućnošću smrti i umiranja. Cassie je bila jako pozitivna osoba i imala je zadivljujuću energiju i pogled na život. To je bio i još uvijek je užasan gubitak i vidim kako je to utjecalo na moju djecu", ispričao je glumac.

Cassandra je tijekom života uvijek željela da njezin muž Pierce utjelovi agenta Jamesa Bonda, a to se dogodilo tek četiri godine nakon njene smrti. Brosnan je dobio ulogu u nastavku "Golden Eye".

No nakon Cassandrine smrti nije bilo kraja njegovim tragedijama. Pierce je ponovno proživio iste teške trenutke sa svojom posvojenom kćeri Charlotte koja je kao i njezina majka imala rak jajnika. Preminula je 2013. u 42. godini života.

Yoko Ono (87) bila je uspješna umjetnica kada je 1966. na svojoj izložbi u Londonu upoznala glazbenika Johna Lennona koji se proslavio kao član grupe Beatles. Mnogim fanovima slavnog benda nije dobro sjela činjenica da je pjevač u vezi s Yoko te su ju smatrali i glavnim krivcem što se Lennon udaljio od Beatlesa i počeo eksperimente s glazbom.

Supružnici su 1975. dobili sina Seana, a pjevač je iz prošlog braka imao sina Juliana (56) dok je Ono imala kćer Kyoko (56). Ljubav Yoko i Johna završila je tragično u prosincu 1980. godine, kada je zaluđeni obožavatelj Mark David Chapman ubio Lennona ispred njihova stana u New Yorku.

Legendarni osnivač i pjevač benda Rolling Stones Mick Jagger (76) i njegova 21 godinu mlađa djevojka, modna dizajnerica L'Wren Scott bili su pomalo čudan par. Vjerojatno je razlog za to bio što je L'Wren bila 12 centimetara viša od Micka, a razlika je bila i veća kada je nosila štikle.

Par je privlačio pozornost javnosti gdje god se pojavljivao i bili su neopisivo zaljubljeni. Pjevač je u intervjuima govorio za L'Wren da mu je ljubavnica i najbolja prijateljca. Bili su u vezi više od desetljeća, međusobno se podržavali i slavili zajedničke uspjehe. No sve to je prestalo 2014. kada je L'Wren počinila samoubojstvo.

Prije negoli je to napravila, asistentu je poslala poruku da dođe u određeno vrijeme u njezin stan, gdje ju je pronašao obješenu o vlastiti šal. Navodno je imala velike novčane dugove, no nije se doznalo što je točno dovelo do samoubojstva.

"Još se trudim shvatiti kako je moja voljena i najbolja prijateljica mogla skončati svoj život na tako tragičan način. Proveli smo mnogo divnih godina skupa i stvorili divan život za nas. Njezina je prisutnost bila divna i mnogi su se divili njezinom talentu", rekao je Jagger nakon smrti svoje djevojke. Istaknuo je kako ju nikada neće zaboraviti.  

Glumac Keanu Reeves (55) oduvijek je poznat po samozatajnosti, a još se više povukao iz javnosti nakon tragedije koju je doživio. Keanu je upoznao asistenticu producenta Jennifer Syme zabavi povodom promocije njegovog benda Dogstar i odmah su se zaljubili. 

Glumac je kupio kuću u koju se uselio s Jennifer koju je iznimno volio. Par je bio presretan i nakon godinu dana veze je očekivao dijete, djevojčicu kojoj su dali ime Ava. 

No, Jen je pobacila u osmom mjesecu trudnoće, na Badnjak 1999., a to je bio prevelik teret za njihovu vezu i ubrzo su prekinuli. Ostali su bliski prijatelji i dan nakon njihovog druženja u jednom kafiću Jennifer je poginula u automobilskoj nesreći. Kako su izvještavali američki mediji, Syme je bila pod utjecajem alkohola i nije imala svezan pojas kada je stradala. Keanu je tu vijest vrlo teško primio.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"In 1998, I met Jennifer Syme. We fell instantly in love and by 1999, Jennifer was pregnant with our daughter. Sadly, after eight months, our child was born stillborn. We were devastated by her death and it eventually ended our relationship. 18 months later, Jennifer died in a car accident. Since then I avoid serious relationships and having kinds." ~Keanu 😭💔 #keanureeves #jennifersyme

A post shared by Keanu Reeves (FANPAGE!) (@keanureeves_fan) on

Javnost je komentirala kako je glumcu ta tragedija pomogla da uvjerljivo odigra lik ubojice Johna Wicka u istoimenoj franšizi. Naime, u prvom nastavku Wick ubiju suprugu, a on sam je objasnio svoje viđenje te uloge. "Mislim da je tuga jedan od temelja ove uloge. Sviđa mi se to i povezujem se s time. Mislim da to nikad ne preboliš. Tuga i gubitak nikad ne nestanu", ispričao je Reeves. 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene