MacKenzie Scott je pod povećalom javnosti došla kao supruga Jeffa Bezosa, osnivača Amazona, a pogotovo nakon njihovog razvoda prošle godine.

Galerija


Spisateljica i filantropkinja MacKenzie Scott postala je najbogatijom ženom svijeta. S bogatstvom od čak 68 milijardi dolara pretekla je i čelnicu L'Oreala, Francoise Bettencourt Meyers, sudeći prema najnovijim indeksima bogataša koje su objavili američki mediji.

Scott je pod povećalom javnosti došla kao supruga Jeffa Bezosa, osnivača Amazona, a pogotovo nakon razvoda s njim prošle godine. Upravo razvod učinio ju je najbogatijom ženom na planeti jer je u parnici dobila četiri posto udjela u Amazonu. Kako je karantena zbog pandemije koronavirusa potaknula internetsku prodaju, cijene dionica Amazona su poletjele u nebesa te su narasle za do 3500 dolara od početka ove godine.

Ipak, MacKenzie se u parnici puno toga i odrekla. "Sretna sam što je brakorazvodna parnica iza mene i što smo se Jeff i ja o svemu uspjeli dogovoriti. Drago mi je da se mnogi moji prijatelji vesele što ćemo ostati u dobrim odnosima te ćemo zajedno i dalje odgajati svoju djecu. Sretna sam što mu prepuštam svoje interese u Washington Postu, Blue Originu i 75 posto našeg udjela u Amazonu", napisala je onda Scott na Twitteru. Bezos je nakon toga svojoj bivšoj također putem društvenih mreža zahvalio na potpori i ljubaznosti.

MacKenzie je s Jeffom bila od samih poslovnih početaka te su u braku proveli 25 zajedničkih godina. Unatoč tome što nisu otkrivali da imaju probleme u braku, u javnost je izašla njegova afera s voditeljicom Lauren Sanchez te je brak Jeffa i MacKenzie završio.

Nikome nije jasno: Jesu li ovo vruće hlačice ili je pokazala donje rublje ispod ogromne majice?