Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova istraživanja pokazuju kako šesnaestogodišnji momci nisu hormonski podivljali strojevi koji misle samo na seks.


Pred vama je priča koja će umiriti i najviše zaštitnički nastrojenog oca, koji svoju curicu tinejdžerku čuva poput zjenice oka svog. 

Vezani članci Boris Jokić u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Kako mudro koristiti pametnu tehnologiju? Jokić ima nekoliko ključnih savjeta za roditelje Vanja Slijepčević Saftić Stručnjakinja o opasnostima koje djecu vrebaju na društvenim mrežama: "Šuljaju se i polako ulaze u njihov život"

Očevi! Ne trebate zaključavati svoje šesnaestogodišnje kćeri; anketno istraživanje, provedeno među američkim tinejdžerima dokazuje kako dečki sastanke ne vide samo kao priliku za seks. 

Upravo suprotno - američke tinejdžere kao razlog za odlazak na spoj više motivira ljubav i veza koja bi se mogla razviti.

Psiholozi sa Sveučilišta u New Yorku anketirali su više od 100 mladića prosječne starosti 16 godina. Psiholozi su dečkima dodijelili sljedeći zadatak; nabrojite glavne razloge zbog kojih ste odlučili pozvati curu na spoj, upustiti se s njom u vezu i imati spolne odnose. 

Većina anketiranih mladića već je imala spojeve, a 40 posto ih je bilo spolno aktivnih. Fizička privlačnost djevojke nije bila glavni odgovor na gornja pitanja. Više od 80 posto mladića ustvrdilo je kako im se kod djevojke sviđa njena osobnost. Izgled i želja za boljim upoznavanjem djevojke bili su drugi najčešći odgovori.

Među spolno aktivnim mladićima požuda i interes za to kakav je osjećaj spolnog odnosa, među tri su najčešća razloga zbog kojih su se uopće odlučili na seks. Uz ova dva razloga većina momaka je izjavila kako su se odlučili na seks jer vole svoju djevojku.

Zanimljivo: samo ih je četrnaest posto reklo da su se na seks odlučili jer su htjeli izgubiti nevinost. Devet posto ih je odgovorilo kako su se na spolni odnos odlučili jer su si time osigurali jednakost i položaj među prijateljima. 

I kontrolno je istraživanje među južnoafričkim mladićima pokazalo slične rezultate. Znanstvenici, psiholozi i istraživači sa oba kontinenta slažu se da se rezultati istraživanja jako razlikuju od stereotipne predodžbe tinejđera koga zanima samo seks, a nikako veza.

Više na www.sexation.info

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju