Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako svi govore da stižu teški dani za ljubitelje luksuza nema recesije. Ni prometni kolaps, ni beskrajni redovi na blagajnama, niti svjetska financijska kriza ne mogu smanjiti božićnu euforiju.


Očekuje se da će ove godine potrošnja nadmašiti brojku od prošlogodišnjih 12 miljardi. Pa ako ste od onih koji će za poklone najmilijima posegnuti dublje u džep predlažemo vam neke od najluksuznijih.

Vezani članci Glamping - 6 Kućice s osobnim batlerom i usluga kao u filmovima: Provjerili smo kako na Jadranu žive bogati gosti, a posjetili smo i hotel u kojem tjedan dana stoji 100.000 kuna PR Mirisi ljeta i mora: Parfemi koji ostavljaju trag gdje god se pojavite

Možda niste razmišljali o tome, ali za pokloniti možete i Bibliju i to najskuplju u Hrvatskoj. Izdana je u 1500 primjeraka, prodano ih je oko 600, a kupiti je možete samo po posebnoj narudžbi. Cijena prava sitnica 16 tisuća kuna. 

'Biblija je posebna jer ima 305 iliustracija od čega je stotinjak premazano zlatnom folijom, a veći dio knjige izrađivao se ručno', kaže Vid Jakša Opačić. 

Osim Biblije vječni su naravno i dijamanti. Ručno izrađena narukvica sa čak 4 draga kamena - smaragdom, briljantom, ametistom i akvamarinom. Zbog svoje težine, kamenja i jedinstvenosti cijena narukvice je 13 500 kuna.

Osim dragog kamenja svakoj ženi pod savršene poklone spada i jedinstveni par cipela. Poznato je da je korak u štiklama uvijek lakši u nešto vrijednijoj varijanti.

Muškarca možete razveseliti nekom verzijom praktičnog računala ili malim mirisnim paketičem. Gucci by Gucci parfem dobio je svoju limitiranu deluxe ediciju. Proizvodi se isključivo u bočici od 50 mililitara, a zbog njegove ekskluzivnosti cijena mu je 1400 kn.