Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kratki 'prequel' što ga je napisala planetarno popularna JK Rowling prodan je na humanitarnoj aukciji za 25.000 funta, prenijeli su britanski mediji.


Uvodni tekst u sedmodnevni serijal sastavljen od 800 riječi prodan je na dobrotvornoj aukciji održanoj u središtu Londona, u Waterstone'su na Piccadillyju. Nastao je gotovo godinu dana nakon puštanja u prodaju posljednje knjige o dječaku čarobnjaku.

Vezani članci Slika nije dostupna J. K. Rowling ukrala ideju za 4. nastavak H. Pottera? Slika nije dostupna Harry Potter i čudesna ruka (na grudima njegove stvoriteljice)

'Iznimno sam uživala u pisanju ovog teksta i oduševljena sam činjenicom da je prodan za 25.000 funta namijenjenih dvjema vrlo važnim stvarima', rekla je autorica.

Organizatori aukcije zatražili su od 13 autora, među kojima su bili Nick Hornby i Nobelovka Doris Lessing da napišu i doniraju kratku originalnu priču namijenjenu humanitarnoj prodaji. Sva prikupljena novčana sredstva pripala su engleskom PEN-u i udruzi Dyslexia Action. Uz priče spomenutih pisaca na aukciji su prodani i radovi dramatičara Toma Stopparda, ilustratora Axela Schefflera, i romanopisca Sebastiana Faulksa, no cijene što su ih postigla njihova djela nisu premašile svote od četiri tisuće funta.

Sve priče objavljene su na stranici www.waterstones.com.

Priča JK Rowling događa se tri godine prije Harryjeva rođenja. Od likova se u njoj pojavljuju Sirius Black i Harryjev otac James. Priča počinje policijskom potjerom za Siriusom i Jamesom koji jure na motorima. Nakon razgovora s policajcima tinejdžeri bježe koristeći svoje magične moći.