Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nije ovo bila dobra godina za zvijezde. Da će ludih showbiz rastava biti u izobilju u 2008. godini, nagovijestio je razvod Paula McCartneya i Heather Mills, koji je tabloidna senzacija postao još u 2007., no obostrano pražnjenje košare s prljavim rubljem završeno je tek prije nekoliko mjeseci.


Već u ožujku bilo je bjelodano da će rastava bivšeg Beatlea i nekadašnjeg fotomodela biti zlatnim slovima upisana u sudsku brakorazvodnu povijest. Heather je od svojeg bivšeg supruga uspjela iskamčiti nešto više od 24 milijuna funti (230 milijuna kuna), što je britanski rekord. Ipak, onaj svjetski još uvijek drži Michael Jordan, kojega je supruga Juanita lani olakšala za 85 milijuna funti. 'Da, gotov je!', prokomentirala je kratko Mills, kada je zadnji put napustila sudnicu. Paul je na kraju ostao gentlemanski bez komentara, iako je njihov razlaz mjesecima bio prepun udaraca ispod pojasa.

Vezani članci Mama i sin Kune se da mu je mama, a svi misle da mu je mlađa sestra Slika nije dostupna Time: Barack Obama osoba godine 2008.

Nešto blažu retoriku čuli smo u prvom ovogodišnjem celebrity-razvodu. 'Naš razlaz je sporazuman i ostajemo prijatelji', izjavila je Natalie Imbruglia šestog dana siječnja 2008. Australska pjevačica bila je četiri godine u braku s Danielom Johnsom, pjevačem rock grupe Silverchair, no navodno im se na putu ka sreći ispriječila poslovna prezauzetost. Javna objava rastanka nekoliko dana nakon novogodišnje noći nije bez simbolike: Natalie i Daniel, naime, u bračnu su luku uplovili na Staru godinu 2003.

Toliko popularne 'nepomirljive razlike u karakterima' presudile su sedmogodišnjoj bračnoj idili glumačkih kolega Reese Witherspoon i Ryana Phillippea. Holivudske zvijezde nove generacije prijateljski su, i bez podmetanja, raščistili račune, podijelili obveze oko svoje dvoje djece, rukovali se i miroljubivo otišli svatko na svoju stranu. Za Hollywoodske standarde - sasvim neprimjereno.

Staro pravilo da će preljubnici, koliko god bili oprezni, kad-tad biti uhvaćeni, potvrdilo se i u slučaju glumca Morgana Freemana. Slavni 71-godišnji filmski veteran bio je u lipnju žrtva kobne slučajnosti (ili sudbine), te je doživio prometnu nesreću dok je kraj njega sjedila 48-godišnja Demaris Meyer. Na Morganovu žalost, njegova supruga zove se Myrne Colley. Myrne je pričekala da je Freeman oporavi, izađe iz bolnice i onda mu priopćila ono famozno: 'Želim razvod!' Oskarom nagrađen za ulogu u filmu 'Vozeći gospođicu Daisy', Morgan Freeman je ovoga puta vozio krivu damu.

U listopadu smo dobili i razvod godine! Ono o čemu su mjesecima pisali tabloidi, konačno se ostvarilo - razvodi se Madonna! Redatelj Guy Ritchie našao se na crnoj listi najslavnije pop pjevačice u povijesti i prije nekoliko je tjedana spakirao kofere i zaputio se natrag u Englesku. U brakorazvodnom spektaklu Ritchie se pokušao držati što je moguće dostojanstvenije. U početku je odbijao bilo kakvu novčanu 'naknadu' za osam godina braka, htijući samo pošten dogovor o skrbništvu nad djecom. Na kraju je od 'ledene' Madonne dobio sve tražene garancije o posjećivanju djece, a pritom je zloglasnu gutačicu muškaraca naveo da ga moli da ipak uzme koji milijunčić iz njezine škrinje s blagom. Na kraju je redatelj inkasirao 92 milijuna dolara, duboko udahnuo slatkast zrak slobode, preletio 'baru' i vratio se snimanju filmova.

Vijest koja je obilježila sam kraj 2008., došla je iz tabora jedne Hrvatice iz Bosne, koju svojataju i srpski mediji. Slavica Ecclestone najavila je odlazak od Bernieja, velikog gazde Formule 1 i njezina generalnog sponzora posljednje 24 godine. Priča se tek počinje razvijati i u 2009. nas očekuje podosta sočnih detalja. Iako Slavica i Bernie ne daju izjave za javnost, već se saznalo da se nekadašnji Startov model s duplerice odselio od supruga te da su njihove kćeri Tamara i Petra na rubu živčanog sloma. Mediji su nanjušili krv, jer bogatstvo koje bi trebalo dijeliti mjeri se u milijardama. Zadnje vijesti kažu da su Ecclestoneovi viđeni u Beogradu te da su odlučili da se ipak neće razvesti. Barem ne ove godine...