Neki su običaji Europljana zaista neobični. Tako se u Engleskoj može vidjeti skupina ljudi kako trči za sirom koji se kotrlja niz brdo, u Španjolskoj se gađaju hranom, a gotovo svi sigurno znaju za utrku s bikovima u Pamploni.


Njemački Spiegel objavljuje priče o neobičnim tradicijama u Europi, pa su tako među njima opisani gutanje žive ribe u Belgiji, hrvanje s devama u Turskoj, Britanci koji love sir...

Vezani članci Europski sud za ljudska prava, ilustracija Hrvatska u Strasbourgu izgubila tri slučaja zbog povrede prava na pošteno suđenje Koronavirus Treći val pandemije poharao Europu: U većini zemalja stroge mjere do daljnjeg na snazi, neke oborile crne rekorde

Samo su u Španjolskoj dva godišnja običaja 'tučnjave s hranom', jedan u Buñolu uključuje rajčice, te rat grožđem u Binissalemu. 

U Ukrajini u gradu Malanka stanovnici se oblače u odoru nacista i simuliraju kontrolne točke jednom godišnje kako bi obilježili završetak Drugog svjetskog rata. 

Svake godine Grci iz grada Tyrnavos polude s penisima, pjevaju razvratne pjesme, a od prolaznika traže da poljube izrađeni model falusa.