Ekstremni sportovi možda nisu svima omiljeni, ali ipak postoje mnogi koji uživaju upravo u opasnostima koje pružaju.


Željne adrenalina uvijek prati i fotograf, koji također prolazi ekstremne situacije kako bi uhvatio baš najbolje trenutke. Fotograf Lucas Gilman je prateći ekstremne sportaše proputovao svijet.

Vezani članci Tomislav Tomašević Tomašević: ''Stanje u KK Ciboni je loše, u klub šaljem inspekciju, pozivam i Ministarstvo da učini isto'' Fail I olimpijski prvaci počeli su od nule, a pred ovim nadobudnim sportašima dug je put

'Svaki put kada se kajak spusti niz slap viši od 12 metara, postoji velika mogućnost da se kajakaš ozlijedi ili pogine', kaže Gilman.

Fotografiranje kajakaša može biti veoma opasno, jer su savršena mjesta za fotografiranje ovakvih prizora, prepuna zmija, pijavica, raznih insekata i počesto kriminalaca.

'Fotografiranje ovih prizora nije kao turističko razgledavanje. Mjesta za savršenu fotografiju su vruća, vlažna, i najčešće u zemljama koje nemaju dobre bolnice. Za najbolju sliku, treba pronaći i najbolje mjesto. Znao sam se zauvući u potpuno zarasle dijelove šume kako bih dobio dobar pogled. Jednom su mi prijetili nožem u Meksiku dok sam pokušao izaći iz džungle i pronaći put. Nakon što su nas opljačkali, ubrzo su nas i pustili', rekao je Gilman.

Svaka fotografija koju napravi zahtijeva pomno planiranje jer nema drugog pokušaja.

'Pokušavam vizualizirati svaku fotografiju i snimiti ju s dvije kamere, tako da imam horizontalni i vertikalni pogled na skoro svaku situaciju, jer ne mogu tražiti kajakaša da ponovi spust', dodaje Gilman.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju