Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamišljeni snjegović stoji na jednoj od briselskih ulica dok mu djevojčica s mrkvom u ruci kreće postaviti nos. Riječ je o nevjerojatnoj sceni koju građani glavnog grada Belgije mogu vidjeti zahvaljujući 49-godišnjem umjetniku, britancu Britonu Beeveru.


Magično trodimenzionalno umjetničko djelo, za čiju su izradu Beeveru trebala dva dana, zove se 'Pavament Picasso'. Snjegović nema nos, ali pod rukom drži najnovije izdanje Daily Maila. 

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 3 Novi soj koronavirusa koji je zabrinuo znanstvenike dobio i ime Cjepivo, ilustracija Cijepljenje koje se nije dogodilo: Liječnik pod istragom zbog 2000 lažnih COVID potvrda

Djevojčica koja u ruci nosi mrkvu 2-godišnja je umjetnikova kći Jane, a dječak koji gura veliku grudu njegov je 5-godišnji sin Louis Dutoit. Umjetnik kaže kako je najviše strahovao da kada bude gotova slika ne padne snijeg koji bi pokvario čaroliju i izbrisao njegov trud. Imao je sreće, za vrijeme crtanja nije bilo oborina, a temperatura je bila na ništici. 'Želio sam sa svima podijeliti duh Božića, a mislim da to snjegović odlično radi', objasnio je Beever. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju