Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mlada pjevačica Franka Batelić pobjednica je ovogodišnjeg OGAE Song Contesta, koji se održao u Španjolskoj. OGAE je međunarodni fan klub Eurovizije, koji ima svoje produžnice i članove u 37 europskih zemalja.


Franka je pjesmom 'Ruža u kamenu' očarala članove OGAE internet mreže koja okuplja ljubitelje Eurosonga čiji je jedinstveni cilj promoviranje nacionalne glazbe diljem svijeta.

Vezani članci Marina Orsag - 2 Proglasili je jednim od najvećih iznenađenja showa "Tvoje lice zvuči poznato", fanovi joj poručili da više pokazuje noge Mario Valentić Valentić oduševio urnebesnim fotkama na Instagramu: "Kad dive dijele pozornicu"

Zanimljivo je to da Frankinu pjesmu odabrali hrvatski predstavnici OGAE Hvatska pošto im se ta pjesma stilom činila naeuropskija i najmodernija kako kažu, od svih ponuđenih pjesama.

Može se reći da su ovim odabirom pogodili u sridu. Franka je svojom pjesmom 'Ruža u kamenu' ( pjesma kojom je odnijela pobjedu i na HRF-u), iza sebe ostavila 27 natjecatelja, osvojila 164 boda i zasjenila sve predstavnike u Zaragozi.

Ovo mi je možda malo previše, odnjeti tri pobjede u godinu dana!

Ovom pobjedom Hrvatska je prvi put odnijela prvo mjesto na natjecanju ovakve vrste. Jaka susjedna konkurencija u obliku Seke Aleksić nije zadivila Europu poput naše mlade Franke.

Franka se može pohvaliti da je sa svojih osamnaest godina iza sebe ostavila svjetski poznati boy band 'Take That', koji je bio predstavnik Velike Britanije s hitom 'Rule the world', grupu 'Sonohra', koja je osvojila ovogodišnji San Remo u Italiji, ali i ultra popularnu balkansku pevaljku Seku Aleksić koja je Srbiju predstavljala pjesmom 'Aspirin'.

Franka nam je rekla da je to možda ipak malo previše za nju. Pobijediti na 3 natjecanja u samo godinu dana, ne zna što bi rekla, zna da je sretna ali to joj je jedno totalno novo iskustvo.

Zahvaljuje članovima hrvatskog ogranka OGAE, što su izabrali upravo njenu pjesmu te da ima još jednu želju, koju sanja još od kada je bila jako mala. Kaže kako bi joj bila čast da dobije priliku nastupiti na Dori.

No, tu priči nije kraj jer je Franka imala još dosta toga za reći, a više pogledajte u prilogu emisije Red Carpet Light.