Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tanja Marić iz Osijeka nam je otkrila kako je već prvim nastupom u Supertalentu počela ostvarivati svoje snove.


Tanja Marić iz Osijeka oduševila je prošlog petka žiri i publiku Supertalenta izvedbom pjesme 'Love takes time' od Mariah Carey, a na kraju nastupa toliko je bila dirnuta reakcijom publike da je zaplakala od sreće. 'Izabrala si jednu izuzetno zahtjevnu pjesmu koju si otpjevala skoro pa perfektno, tako da stvarno ne moraš plakati, jer si ti u glazbenom smislu baš ono što mi tražimo u Supertalentu.', rekla joj je nakon njezinog nastupa Nina Badrić.

Vezani članci Peter Ratatics - 3 Novi predsjednik Uprave Ine otkrio hoće li hrvatski plin ostati u Hrvatskoj i priznao što misli o aferi stoljeća: "Bio sam bijesan!" Slika nije dostupna Što o svemu misli Goran Ivanišević i zašto tako mudro šuti?

Osim što je izvrsna pjevačica 20-godišnja Tanja majka je dvoje djece, Ivana i Lea, te studentica prehrambeno biotehnološkog fakulteta, a mi smo je nazvali da doznamo kako uspijeva spojiti sve obaveze, gdje je naučila pjevati, zašto se rasplakala nakon nastupa i još puno toga.

<img src="http://image.dnevnik.hr/media/images/original/Oct2009/60263690.jpg" />

Tanja, recite nam od kada pjevate; kada ste otkrili vaš talent?

Tanja Marić: Pjevam od četvrte godine, počela sam pjevušeći pjesmice od Tajči, pa od Vanne kada sam bila malo starija, a sada u zadnje vrijeme najviše vremena provodim pjevajući pjesme Mariah Carey, ali i pjesme Whitney Houston i Celine Dion. Sa 12 godina sam imala prvi veći javni nastup na jednom natjecanju pjevača amatera koje se održalo u blizini Osijeka, te sam nastupila u Turbo Limach showu, pa na Dobro jutro Hrvatska kao pjevač amater.

Jeste li se ikada glazbeno obrazovali ili ste samouki?

Tanja Marić: U potpunosti sam samouka. Nisam čak ni u zboru pjevala, osim jedno kratko vrijeme, no to je bilo još u osnovnoj školi. Nemam nikakvo glazbeno obrazovanje i sve pjesme vježbam po sluhu.

Znači vježbate najviše pod tušem?

Tanja Marić: Pa pod tušem baš ne, iako se kaže da ljudi uvijek pjevaju pod tušem, ali ja ne. Od kada sam se udala živim u Osijeku, ali dok sam živjela s majkom u Tenju imala sam liniju i jake zvučnike, pa bi tako radila 'probe', trenirajući glas i vježbajući glasnice.

Mariah Carey vam je najveći uzor? Da li onda namjeravate nastaviti izvoditi pjesmaMariah Carey na Supertalentu?

Tanja Marić: Da, to je istina. Od svih pjevačica koje čula u životu, Mariah Carey ima najzahtjevnije dionice i to je za mene veliki izazov, naučti ih i uspješno 'skinuti'. Najviše vježbam glas na njenim pjesmama. Većina pjesama će vjerojatno biti od Mariah Carey, ali postoji mogućnost da izvedem nešto od neke druge pjevačice.

Tanja, vi ste majka dvoje djece i uz to još studirate, a nalazite vremena i za pjevanje. Kako uspijevate spojiti sve te obaveze? Podupire li obitelj vašu želju da postanete pjevačica?

Tanja Marić: Pa uspijevam uskladiti sve svoje obaveze jer nam obitelj puno pomaže. Moja mama zna čuvati djecu, pa uskače i svekrva kada treba. Da, svi znaju koliko se trudim i vježbam, i koliko mi to znači, pa me podupiru i maksimalno mi pomažu da ostvarim svoje snove. A ja im dosađujem cijelo vrijeme pjevajući.

Kakve su bile reakcije okoline na vaš nastup?

Tanja Marić: Jako dobre. Bilo je par zlobnih komentara tipa: 'Baš je Mariah Carey našla pjevati', ali velika većina komentara su bili izuzetno pozitivni i ohrabrujući.

Jeste li imali tremu pred nastup?

Tanja Marić: Uvijek imam tremu pred nastup, koliko god da sam pjevala i imala nastupa, svaki put imam tremu, ali je uvijek pokušavam suzbiti i ne dozvoliti da mi utječe na pjevanje i da se ne primjeti u glasu.

Zašto ste se rasplakali nakon nastupa?

Tanja Marić: To me svi pitaju, i bilo je čak komentara da bi bilo bolje da se nisam rasplakala, ali ja jednostavno od sreće se nisam mogla suzdržati. Prije Supertalenta sam nastupala na dosta natjecanja pjevača amatera, i do sada su me uvijek svi odbijali, već bi ispala u prvom, drugom krugu. Ovog puta sam bila toliko sretna što sam krenula u show s pjesmom od Mariah Carey i pokazala što mogu, što su izvedbu svi lijepo prihvatili i bili oduševljeni, tako da stvarno od sreće nisam mogla zaustaviti suze.

Nadate li se pobjedi i razmišljate li o karijeri pjevačice?

Tanja Marić: Pa za početak je najbitnije sudjelovati, ako već ne i pobijediti, jer te uvijek netko primjeti i to može biti prvi korak prema karijeri. Iako bi dobro došla i pobjeda, ali bitno je da pokažem što znam, da me se čuje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju