Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Objavljene su do sada još neviđene snimke trenutka kad se zapalila kosa Michaelu Jacksonu tijekom snimanja reklame za Pepsi 1984. godine, kao i šokantne fotografije uništene kože na nogama kralja popa.


MIchael Jackson je 1984. pretrpio nekoliko opekllina nakon što su se pirotehnička sredstva na snimanju reklame pokvarila, zbog čega je buknula Jacksonova kosa. Fotografije incidenta su bile prethodno objavljene, ali je 'Us Weekly' tek sada objavio snimku na kojoj se vidi kako je došlo do nesretnog slučaja.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump priznao da je znao za isplate Michaela Cohena: "Novac nije uzet iz kampanje, već je moj" Donald Trump (Foto: AFP) Trump napao odvjetnika zbog snimke o isplati Playboyeve zečice: "Vaš dragi predsjednik nije učinio ništa loše"

>> U Jacksonovu tijelu pronađena smrtonosna doza lijekova

>> Debbie Rowe okružena policajcima na svom ranču

Kralj popa je toliko bio fokusiran na snimanje da nije ni primijetio da mu je kosa u plamenu. Na snimci se dobro vidi kako pleše dok mu tjeme gori. Ljudi na filmskom setu su munjevito reagirali, pritrčali i ugasili vatru na njegovoj glavi, a također se vidi da u trenutku dok ga odvode sa seta se vidi da mu je tjeme ćelavo i da je kosa nestala u požaru. Incidentu je svjedočilo tisuće obožavatelja u losanđeleskom Shrine Auditoriumu koji su došli na snimanje.

Taj tragični trenutak bi-pomalo postao ovisan o sredstvima protiv boli, zbog kojih je i umro u svojoj pedesetoj godini života. Tom prilikom je fotografiran u kolima hitne pomoći sa zavojem na glavi, dok je na ruci imao bijelu rukavicu koja je postala njegov zaštitni znak, a koju su njegova braća imala na pogrebu kao posebni znak odavanja počati.

U svojoj autobiografiji ‘Moonwalk’, sam pjevač je incident opisao kao ‘glupost u svom nepatvorenom obliku’ ‘Iskra je poletjela i zapalila moju kosu, ja sam silazio niz rampu i plesao u ritmu glazbe. Kad sam sišao, napravio sam okret i još uvijek nisam primijećivao da mi je glava u plamenu.', napisao je Jackson.

Pepsi je Jacksonu isplatio 1,5 milijuna dolara, koje je on donirao centru za opekline koji je nazvan njegovim imenom.

Istovremeno kad se pojavila snimka Jacksona u plamenu, američka TV kuća ABC objavila je šokantne fotografije uništenih nogu pjevača. Fotografije doslovce opravdavaju policijsku istragu u kojoj su detektivi njegovu smrt istraživali kao umorstvo. Fotografije uništenih, doslovce crnih potkoljenica kralja popa u javnost je pustio njegov otac Joe, kako bi dokazao da je njegov sin uistinu imao vitiligo – rijetku bolest izbjeljene kože.

Objava tih fotografija još više je potaknula pitanje o Jacksonovoj intravenoznoj ovisnosti, jer se na gležnju vide tragovi od uboda igle. Doktorski specijalisti u ABC ovoj reportaži kažu kako je liječničko davanje injekcija u gležanj uistinu rijetkost i da se uglavnom daju u venu podlaktice. Pored toga, da se i radilo o ubodima za ubrizgavanje lijeka protiv vitliga, on bi se također davao u gornje dijelove tijela.

Crnilo na koži je rezultat nekroze. Nekroza je skup pojava koje se događaju u mrtvoj stanici unutar živog tkiva. U umirućoj stanici jezgra se skvrči, tj. nastaje piknoza, može se i raspasti- karioreksa -ili može biti otopljena - karioliza. Kod nekroze leukociti otpuštaju hidrolizne enzime i tako vrše heterolizu stanice. Iz oštećenih stanica izlaze lizosomni enzimi koji su važan dijagnostički pokazatelj oštećenja pojedinog organa, u Jacksonovu slučaju - kože.

U međuvremenu Jacksonov stariji brat Tito kaže kako su članovi obitelji jednom prilikom na Neverlandu na prepad krenula tražiti droge, a Michael je svojim tjelohraniteljima naredio da nikoga od članova obitelji ne puštaju na ranč bez njegove dozvole.

‘Nikad ga nisam video na drogama. Očigledno je to radio daleko od naših očiju. Nije želio da obitelj išta zna o njegovoj povezanosti s narkoticima.’, izjavio je Tito za Daily Mirror i dodao: ‘Zbog svega toga smo morali djelovati moje sestre Janet, Rebbie i La Toya, kao i braća Jackie i Randy. Upali smo u kuću. On je bio iznenađen što nas vidi. Pitali smo ga je li istina da uzima droge, a on je konstantno to poricao. Rekao je da smo prenaglili. Razgovarali smo kasnije i s njegovim doktorom koji nas je uvjeravao da je Michael zdrav.’

Da se stvari kompliciraju i oko skrbništva nad djecom, svjedoči i ljutito negiranje odvjetnika bivše Jacksonove supruge Debbie Rowe da je ona za 4 milijuna dolara dobivenih od obitelji Jackson odbila skrbiti se za svoju djecu Paris i Princea Michaela.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju