Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Njemačkoj započela nova furka organiziranja rock, ali i koncerata sambe i jazza u privatnim stanovima.


Poduzetnik Stefan Beiten bio je jedan od prvih u Berlinu kada je prije nešto više od godinu dana svoju dnevnu sobu dao na raspolaganje jednom mladom njemačkom bandu da ondje održi koncert. Taj je događaj Beiten ocijenio kao fantastičan, jer je u fenomenalnoj kućnoj atmosferi svirka potrajala do tri sata u jutro. Stoga ove sezone najavljuje čitav serijal koncerata. Većinu gostiju činili su više manje Beitenovi prijatelji, ali bilo je i onih koje nikada ranije nije vidio. Ove sezone Stefan očekuje između sto do dvjesto gostiju po svirci, pa nije zaboravio ni poduzetničku komponentu – ulaznice koje naplaćuje na pragu svoga doma po cijeni od 11 i 18 eura po osobi. Bio mu gost prijatelj ili ne, prenosi DW.

Vezani članci Vrtić u Vukovaru (Foto: Dnevnik.hr) Napokon dobre vijesti: Ovaj je grad donedavno gubio stanovništvo, ali ove je godine broj prvašića rapidno porastao Ulazak u stan (Foto: Dnevnik.hr) Stanovi nikad skuplji: Za 33 kvadrata u Zagrebu traži se gotovo 100.000 eura

U Kölnu privatni, noćni koncerti već imaju dugu tradiciju. Riječ je o nizu od 120 koncerata pod naslovom ‘Glazba u kućama grada’ s ciljem promocije mladih, nepoznatih bendova. U međuvremenu trend se proširio i na Berlin i Hamburg, a osim privatnih stanova, mjesta za svirku postaju i galerije, uredske prostorije, dječji vrtići, bazeni, i bolnice.

U Berlinu je novu furku objeručke dočekao i Thomas Guhl vlasnik trgovine antikviteta. Ugostit će bend ‘Die Schwindler’ koji osim jazz-a izvodi i swing, sambu i bossa novu, pa se Guhl nada da će svirka u njegovoj butigi potrajati do ranih jutarnjih sati.

>> Jeste li spremni gladovati zbog glazbe?