Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Majka kralja popa osujećuje plan Sonyja, te je na internet besplatno pustila u opticaj pjesmu 'Opis None'.


Pokušava li Katherine Jackson skrenuti vjetar s jedara odjela prodaje medijskog giganta Sonyja? – pita se s pravom The Hollywood Reporter. Po onome što je učinila, odgovor je potvrdan. Dugo očekivani posthumni albuma Michaela Jacksona naziva 'Michael' trebao bi se u prodaji naći 14. prosinca.

Vezani članci Michael Cohen, Donald Trump i Paul Manafort (Foto: AFP) Teški udarci za Trumpa: Bliski prijatelj optužio ga za isplaćivanje novca ženama u zamjenu za šutnju Donald Trump (Foto: AFP) Trump napao odvjetnika zbog snimke o isplati Playboyeve zečice: "Vaš dragi predsjednik nije učinio ništa loše"

Sony je objavio samo naziv albuma i jedne pjesme, 'Breaking News' snimljenoj 2007. i koja bi se od ponedjeljka trebala naći na slobodnom downloadu na službenoj internetskoj stranici Michaela Jacksona, a o svemu ostalome zasad šuti. Podsjećamo kako je glasnogovornica kompanije odbila kazati koliko na albumu ima pjesama, kada su snimljene i koliki je bio produkcijski rad na njihovom završavanju.

No majka Kralja popa autorizirala je besplatno 'curenje' na internet pjesme 'Opis None'. Riječ je o dvanestminutnoj skladbi puštenoj iz 'Michael Jackson Secret Vault'-a, odnosno kompanije koja je objavila knjigu 'Never Can Say Goodbye', koja je bogato opremljena s DVD i audio dodacima, a radi se o izdanju u kojem je glavni kustos i narator gospođa Jackson.

Dvanestminutna 'Opis None' stilski je više remiks, nego pjesma, na njoj je glas i šapat Michaela Jacksona pomiješan sa žamorom djece, gitarskih i synth zvukova, a sve je podloženo plesnim ritmom. Ono što nije još uvijek sigurno, je li remiks autentični potpis Michaela Jacksona, ili postoji 'poštena' pjesma s tekstom i vokalnom.

>> Prvi postumni album Michaela Jacksona izlazi pred Božić

>> Djeca Michaela Jacksona: To nije tatin glas!

Ta tvrdnja bi se mogla uzeti u obzir kao istina, jer 'Michael Jackson Secret Vault' kampanju za knjigu temelji i na tvrdnji da posjeduje čak 300 nikad objavljenih snimaka i pjesama Michaela Jacksona.

Katherine Jackson se pored objavljivanja 'majčine istine o sinu' svojim izjava uključila u kontra kampanju protiv konkurencije te je pod znak pitanja dovela autentičnost albuma 'Michael' koji Sony priprema za objavu 14. prosinca.

Majka preminule glazbene ikone tvrdi kako neke stvari za koje ljudi iz Sonyja tvrde da su nastale tijekom studijskog sessiona 2007. godine u New Jerseyju po palicom producenta Eddieja Cascioa nisu tada nastale, a prošli tjedan se pojavila i spekulacija da kad su Jacksonova djeca Paris i Prince čula neke od snimki izjavila kako se ne radi o glasu njihovog oca.

Sony to opovrgava tvrdnjom kako su stručnjaci dokazali da Jacksonov glas nije nimalo sporan, odnosno da je njegov.

Iz svega se može jasno iščitati da se situacija u vođenju posthumne karijere Michaela Jacksona polarizirala između dvije suprotstavljene strane: Katherine Jackson i Sonyja. A histerija oko glazbe kralja popa ih je zahvatila puno prije očekivane predbožićne shopping histerije tržišta, jer se u narednih mjesec dana trebaju izboriti za što bolju poziciju na tržištu.

Sony igra na kartu gladi fanova za bilo kakvim Jacksonovim 'novitetima', dok Katherine Jackson želi prodati svoju verziju istine oko njezinog sina, jer majka ipak najbolje poznaje svoje dijete, dok se prema glazbenom segmentnu odnosi kao prema bonusu uz 'glavnu priču', na kojem se ne treba stvarati ekstra profit.

Kako god bilo, koristi će u predblagdanskog shopping groznici zasigurno imati i jedan i drugi tabor.
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju