Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grupa ulaže hrpu novca kako bi anulirala zagađenje koje je prouzročila majčici Zemlji tijekom posljednje turneje.


A to će postići tako što će točno 210 tisuća dolara dati za sadnju stabala, ne bi li 'pročistili' zrak nakon prošlogodišnje turneje. Članovi legendarnog benda iz Seattlea izračunali su da su tijekom turneje koja je obuhvaćala 32 koncerta u zrak ispustili oko sedam tona karbon-dioksida, a računica uključuje čak i transport grupe od hotela do dvorane te zagađivanje koje su svojim automobilima i javnim prijevozom izazvali i fanovi dolazeći na koncerte.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Previše su se svađali posljednjih mjeseci' Slika nije dostupna Četiri različita reizdanja kultnog prvog albuma Pearl Jama

'Pearl Jam je grupa, ali istodobno i biznis čija proizvodnja utječe na okoliš. Nadamo se da će naša svijest o vlastitom zagađivanju planete afirmativno utjecati i na ostale kompanije u SAD-u', rekao je gitarist Stone Gossard.

Ovo nije prvi takav potez Pearl Jama. Naime, 2003. godine donirali su 150 tisuća dolara kako bi sanirali štetu nastalu tiskanjem i distribucijom njihova albuma 'Riot Act'.

>> 'Ten' – album nakon kojeg je eksplodirao grunge