Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osamnaest godina nakon objavljivanja albuma 'Ten', izdanja koje je označilo kreativni vrhunac grunge zvuka, na tržište dolaze njegova reizdanja obogaćena raritetnim snimkama iz tog vremena.


Početkom devedesetih, grunge zvuk iz Seattlea tresao je svijet. Doduše, Hrvatsku su tada puno jače tresle granate, no i ovdje je u srednjoškolskim klupama trajala žestoka rasprava je li bolji 'Dirt', 'Nevermind' ili 'Ten', krucijalni albumi Alice in Chainsa, Nirvane i Pearl Jama.

Vezani članci Britney Spears (Foto: Pixsell) I njoj je bilo neugodno! Britney Spears stigla u premaloj haljini i pokazala 'prepečeni' ten Slika nije dostupna 'Ten' – album nakon kojeg je eksplodirao grunge

Rasprava nikad nije završena, pa ipak pobjedu je, na neki način, odnio Pearl Jam - karijere Nirvane i Alice in Chainsa zaustavile su smrti njihovih pjevača, dok je skupina koju već dvadeset godina predvodi Eddie Wedder trenutačno jedna od najvećih svjetskih koncertnih atrakcija.

Svi koji su bili prije tri godine na koncertu Pearl Jama u zagrebačkom Domu sportova, znaju koliko su emocija prouzročile 'Black', 'Alive' i 'Jeremy', hitovi s legendarnog 'Tena', albuma koji se ovih dana vraća na tržište.

Album, koji nije bitan samo kao vrhunski prikaz onoga što se prije dvadeset godina događalo na grunge sceni, već je s vremenom postao i nezaobilazni trenutak svjetske rock povijesti, dolazi nam u remasteriranom izdanju.

Ovisno za koju se verziju odlučite, možete dobiti izdanje s bonus pjesmama snimljenim na prvom studijskom sessionu s Eddiejem Wedderom, zatim DVD s unplugged koncertom, a može se nabaviti i dupli LP, koji sadrži i snimku koncerta 'Drop in the Park' iz 1992. godine.

Album 'Ten' se do danas prodao u 12 milijuna primjeraka.