Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kakva god bila, istina uvijek izađe na vidjelo, poznata je uzrečica kojom se koriste svi ljubitelji istine, pa tako i oni koji su od samog početka istraživanja Jacksonove smrti željeli doznati od čega je doista umro njihov omiljeni pjevač.


Posljednji nalazi obdukcije, kako objavljuje Associated Press, idu u korist Jacksonovom zdravlju, što znači da je njegovo fizičko stanje bilo (donekle) u skladu s prosječnim 50-godišnjakom, mada je njegov fizički izgled u trenutku smrti odavao da se radi o iznimno bolesnoj osobi.

Vezani članci Posušje oplakuje osam mladih života U nedjelju i ponedjeljak pokop mladih iz Posušja, troje od njih studiralo je u Splitu: "Ne pamtim ni kao student ni kao profesor ovoliku tugu" Slika nije dostupna Michael Douglas čeka konačnu dijagnozu

Međutim, kako objavljuju američki mediji, Michaelu nisu presudili ožiljci na rukama, kirurški ožiljci po tijelu, kozmetičke tetovaže na usnama niti vlasištu. Upravo zato lako se zaključuje kako će za ono što se u trenutku Michaelove smrti zbivalo u ordinaciji ipak morati odgovarati njegov osobni liječnik dr. Conrad Murray.

>> Sada je i službeno: Michael Jackson je ubijen!

>> Sudjelujte u velikoj Michael Jackson SMS avanturi!

U izvještaju istražnog suca losanđeleskog suda stoji kako je pjevač u trenutku smrti težio 62 kilograma, 'što je u skladu s njegovom visinom od 175 centimetara, a srce je bilo jako bez dodatnog plaka, kao i njegovi bubrezi te ostatak unutarnjih organa koji su bili u sasvim normalnom stanju'. Doduše, Jacko je imao artritis u donjem dijelu kralježnice kao i na nekim prstima te operacije na nekim arterijama u nogama. Najosjetljivija su bila pluća koja su, prema izvještaju obdukcije, bila upaljena i smanjenog kapaciteta zbog čega je imao kratak dah. No, problemi s plućima nisu bili uzrok smrti.

'Njegovo opće stanje je bilo sasvim u redu', rekao je dr. Zeev Kain, predsjednik anesteziološkog odjela na kalifornijskom sveučilištu te nadodao kako su rezultati obdukcije pokazali kako je 'sve u normalnim granicama'.

'Većina ožiljaka nastali su zbog plastičnih operacija, dok je imao neke ožiljke i od operacije na koljenu', objasnio je Kain napomenuvši kako Michaelove tetovaže (obrve, oko očiju i rub usana) nisu mogle uzrokovati smrt nikome, pa niti pjevaču.