Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ona izgleda kao i svaki drugi trogodišnjak, ali Atithi K.C. je sve samo ne obična trogodišnjakinja. Djevojčica posjeduje iznenađujuću sposobnost otpjevati ispravni ton, što je privuklo pažnju nepalske nacije.


Djevojčica Atithi K.C. je objavila album u srpnju, a njezini roditelji se nadaju da će biti upisana u Guinnessovu knjigu rekorda, ako u međuvremenu ne ispadne da ima hit album, bar na domaćem, nepalskom, glazbenom tržištu.

Vezani članci Nepal, ilustracija (Foto: AFP) U padu helikoptera u Nepalu poginulo sedam ljudi, među njima i ministar turizma Za pjevačicu Bernardu Bruno prepreka nema (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Unatoč sljepoći, za nju prepreka nema: Pjevačica Bernarda Bruno ispričala nam je svoju životnu priču!

Nepalski glazbeni eksperti su zadivljeni talentom koji posjeduja Atithi K.C. ‘Nevjerojatno je da je djevojčica od tri godine u stanju otpjevati točne note uz točno praćenje dinamike i tempa. Cijeli život sam profesor glazbenog odgoja u školi, ali ovakvu situaciju još nisam doživio’, izjavio je Amber Gurung iz nepalske Akademije za glazbu i dramu, koji je trenutno i Atithin profesor glazbenog.

Majka djevojčice Ambu K.C. tvrdi kako je njezina kćerka samouka, odnosno da je naučila pjevati slušajući kako pjeva starija sestra. Kad su roditelji primijetili da Atithi pjeva bolje od sestre, odlučili su se posavjetovati sa eksperitma.

Tijekom snimanja albuma u studiju, roditelji su djevojčicu ohrabrivali u pjevanju time što su je nagrađivali sladoledom i čokoladom i razveseljavali kućnim ljubimcima.

Titulu najmlađe pjevačice na svijetu trenutno drži Rumunjka koja je također snimila album s tri godine. Obitelj Atithi K.C. ispunila je potrebne prijavnice i očekuje odgovor od ljudi iz Guinnessove knjige rekorda. U međuvemenu su primili na tisuće e-mailova čestitki iz različitih dijelova svijeta.