Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koncertni datumi su nekad uistinu zapetljana stvar. Tako se dogodilo da u subotu u Zagrebu čak dvije bosanskohercegovačke koncertne atrakcije, koju sluša publika približno sličnog, ako ne i istog glazbenog ukusa, sviraju na dva različita mjesta.Letu Štuke u Tvornici kulture i Elvir Laković – Laka u Boogaloou. Nema što , pravi izlazak na crtu.


Autor ovih redaka odlučio se za Lakin koncert doslovce sistemom pismo-glava. No da situacija bude donekle još nepovoljnija za novčanike za sve ljubitelje ove vrste glazbe, treba dodati da je prije dva dana u Močvari nastupio izuzetno kvalitetan i cijenjen mostarki bend Zoster. Dakle, mogućnost da dođe do pucanja nekog od koncerata bila je i više nego izvjesna.

Laki je pod hitno potrebno izdavanje drugog albuma, kakav god on bio po pitanju kvalitete, samo zato da bi skupio pristojan fond pjesama i da na bisu ne bi morao ponovno svirati iste hitove.

U Boogaloou se tako činilo sve do 22.30 sati, kad su dvorana i lobi ispred nje još uvijek bili poluprazni. Koncert je započeo zvučnim i monotonim uvodom s matrice dok su na pozornici zajedno s pratećim bendom ukipljeni stajali Laka i njegova sestra Mirela. Ta ukipljenost je potrajala dobrih pet minuta, a u novim nepušačkim zakonskim okolnostima pokazalo se kao odlična taktika za dovlačenje prave male horde pušača koja se tiskala pod strehom ispred kluba i trpjela hladni val hirovitih vremenskih prilika što su nas zadesile ovih dana.

Vezani članci I Andrej Plenković sudjelovat će u \'\'Vax Live\'\' koncertu porukom podrške Harry i Meghan, Jennifer Lopez, Selena Gomez, Andrej Plenković i drugi. Svi oni gosti su na velikom koncertu u Los Angelesu... Maska, ilustracija U Barceloni održan koncert za 5000 ljudi: U cijenu ulaznice uključeno testiranje na koronavirus i zaštitna maska

Dvorana se tako u tren oka ugodno ispunila ljudima i više se o debaklu nije moglo govoriti. Što se samog nastupa tiče, odmah treba navesti kako je Laki pod hitno potrebno izdavanje drugog albuma, kakav god on bio po pitanju kvalitete, samo zato da bi skupio pristojan fond pjesama i da na bisu ne bi morao ponovno svirati iste hitove.

Ovako je sramežljivo predstavljao nove singlove javno izražavajući bojazan da bi se opet moglo dogoditi da netko to sve snimi i već sutradan objavi na internetu. Što se tiče atmosfere, ovaj jedinstveni glazbenik koji ljubav ističe kao osobnu političku opciju, opet je briljirao uglavnom pred ženskom publikom, kao i njegova sestra Mirela, koja je svojom vedrinom, i eksplozivnom optimističkom energijom njegov idealni antipod, bar kad je riječ o bivstvu na pozornici.

Bacanje ključeva od strane publike na binu na pjesmu 'Međed' već je postao uobičajeni ritual, a Laka je pohvalio onu osobu koja mu je na kraju pjesme bacila privjesak: 'Odlična ideja! Tako sad mogu sve ove ključeve staviti na privjesak. Nadam se samo da svi ovi ključevi nisu od nečega.'

Koncert je nakon dva bisa završio nedugo nakon ponoći, a posljednja je naravno bila repriza najpoznatijeg Eurosong 'Pokušaja' u posljednje vrijeme na ovim prostorima. Laka je tako u otežanim uvjetima podjele publike s Letu Štuke u Zagrebu ipak dokazao da posjeduje dovoljnu bazu obožavatelja koji ga neće ostaviti na cjedilu.

Pokušao i uspio, samo to ne bi trebao učiniti sljedeći put.