Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

...a to se nije dogodilo gotovo 20 godina. Branko Đurić okupio je više-manje originalnu postavu Bombaj štampe i sinoć održao povratnički koncert pred zagrebačkom publikom. Naravno, smijeha je bilo barem jednako koliko i rock'n'rolla.


'Trese lupa udara', udarni hit iz filma 'Kako je propao rock'n'roll', na furiozan je način sinoć otvorio koncert Bombaj štampe u klubu Boogaloo, grupe koju je legendarni Đuro osnovao u sklopu sarajevskog pokreta Novi primitivizam, a ustvari je htio imati svoje male, privatne Rolling Stonese.

Vezani članci I Andrej Plenković sudjelovat će u \'\'Vax Live\'\' koncertu porukom podrške Harry i Meghan, Jennifer Lopez, Selena Gomez, Andrej Plenković i drugi. Svi oni gosti su na velikom koncertu u Los Angelesu... Maska, ilustracija U Barceloni održan koncert za 5000 ljudi: U cijenu ulaznice uključeno testiranje na koronavirus i zaštitna maska

Upravo je spomenuti bend doživio sinoć nekoliko uspjelih obrada u izvebi Đure i ostatka ekipe. 'Evo jedna naša nova od Rolling Stonesa', bila je najava koju je Đurić svako malo ponavljao.

Branko Đurić još nije naučio pjevati, niti mu je to potrebno. Neodoljivi šarm koji je Đuro davao vlastitoj grupi u osamdesetima, i dalje je tu. Kao da se sve ove godine, otkada je Đuro uspješan redatelj i glumac, koji je sjedio i na dodjeli Oscara, nisu niti dogodile. Sinoć smo na stageu Boogalooa svjedočili onom istom Đuri, kojemu smo se smijali u Top listi nadrealista - zbunjenom mladiću iz Sarajeva, koji voli Stonese i pokušava uspjeti sa svojom grupom.

A budući da Bombaj štampa dvadeset godina nije svirala, niti je objavila nekakav album, a ipak je napunila Boogaloo, moglo bi se reći da je Đuro ipak uspio sa svojim bendom. Doduše, dobar dio sinoćnje publike došao se pokloniti komičaru Đuri, a ne glazbeniku Đuri, a i takvima je sarajevski glumac s ljubljanskom adresom priuštio nekoliko urnebesnih, brzinskih skečeva. Tako se sa svojim američkim basistom natjecao u brzom sviranju countryja, Bradu nagovarao da otiđe iz Psihomoda i pridruži se Štampi, objašnjavao kako funkcionira švicarska filharmonija i tako dalje. Ukratko, da je Đuro samo stajao na pozornici i dva sata čitao Bibliju, opet bi bio smiješan.

U međuvremenu, čuli smo i nekoliko hitova koje smo pomalo već počeli i zaboravljati. 'Mali motorin', 'Bolje letim sam', 'Kad moji momci sviraju u gradu' i 'Šejtan na kanapi', rasplesali su Boogaloo, a opće je ludilo izazvala 'Mrak i ja', jedna od ponajboljih pjesama iz opusa Bombaj štampe, na kojoj je sinoć trubu odsvirao Rene Bitorajac.

Pred kraj koncerta Đuro je otpjevao'Željo, Željo' i 'Jogging kroz Alipašino Polje', pjesme kojima je Bombaj štampa sredinom osamdesetih i započela karijeru. Davor Gobac i Saša Lošić također su sinoć u ulozi gostiju izlazili na binu, a zajednička izvedba pjesme 'Bolje letim sam' i bacanje kondoma u publiku (ne bi li se malo dotakli i proslave Valentinova) označili su spektakularni završetak povratničkog, nepretencioznog i iznimno simpatičnog koncerta Bombaj štampe, grupe koja nikad neće biti poput Rolling Stonesa, ali zato ni Mick Jagger nama nikad neće značiti onoliko koliko nam znači nezamjenjivi Đuro.