Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članovi britanske grupe Queen potpisali su ugovor s nakladničkom kućom Universal Music Group i tako prekinuli 40-godišnju suradnju s EMI-jem, koji je tako pretrpio još jedan težak udarac u svom poslovanju.


O promjeni izdavačke kuće govorilo se još u svibnju, a informacija je potvrđena u ponedjeljak. To je udarac za EMI koji je već prije izgubio velika glazbena imena poput The Rolling Stonesa, Paula McCartneya i Radioheada.

Vezani članci Theresa May (Foto: AFP) EU čelnici "pekli May na laganoj vatri": Za dodatna jamstva EU traži konkretne odgovore, koje britanska premijerka nema Macron i May (Foto: AFP) Emmanuel Macron primio britansku premijeru May kako bi razgovarali o Brexitu

'Vrlo smo uzbuđeni što nakon ovoliko vremena, okrećemo novu stranicu u karijeri - s novom izdavačkom kućom, novim idejama i novim snovima', rekao je gitarist grupe Queen Brian May. Nakon smrti karizmatičnog frontmena grupe 1991. Freddieja Mercuryja, grupa nije nikada dosegnula nekadašnju popularnost.

>> Plagijati u glazbi: Tko to tamo krade?

Queen i Universal već su počeli pripreme za objavljivanje remasteriranih verzija svih studijskih albuma grupe. Tijekom 2011. izdavačka kuća Island Records (dio Universala) remasterirat će svih 15 Queenovih studijskih albuma te će kupcima ponuditi dodatni sadržaj. Prvih pet albuma - 'Queen', 'Queen II', 'Sheer Heart Attack', 'A Night At The Opera' i 'A Day At The Races' na tržištu će se naći već u ožujku. (Hina)