Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glazbenica sa Zelenortskog otočja Cesaria Evora dobit će u ponedjeljak u Parizu odličje Legije časti, najviše francusko civilno priznanje, objavilo je u petak francusko ministarstvo kulture u priopćenju.


Znamenitoj pjevačici odličje će uručit francuska ministrica Christine Albanel. 'Bosonoga diva', Cesaria Evora, koja je postala međunarodna zvijezda zahvaljujući četvrtom albumu 'Miss Perfumado' iz 1992. godine, upoznala je cijeli svijet s glazbom Zelenortskog otočja, vulkanskog arhipelaga ispred zapadne afričke obale, kako prenosi Hina.

Vezani članci Faye Dunaway Legendarna glumica danas slavi rođendan, a u opuštenom izdanju malo tko bi je prepoznao Sophia Loren (Foto: AFP) Turbulentni život filmske dive: Seksi Talijanka čedne naravi koja je završila na pornostranicama

U ožujku 2008. 67-godišnja Evora doživjela je moždani udar dok je nastupala na koncertu u Sydneyju te je prošlo ljeto bila primorana na stanku od nekoliko tjedana u svojoj karijeri. U prosincu je izdala 'Radio Mindelo', nosač zvuka u formatu knjige s 22 pjesme koje je izvodila početkom 60-ih kad je imala tek 20 godina.