Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je od nedjelje u često puta i premaloj dvorani kina Europa, privukao brojne goste željne dobrih filmova, 3. Festival židovskog filma Zagreb završava sutra, u četvrtak 28. svibnja. Na programu su obrazovni program za učenike, nove projekcije igranih i dokumernatrnih filmova te filmova polaznika Festivalske filmske radionice Talent Workshop.


U kinu Europa na programu su u četvrtak, 28. svibnja, filmovi:

Vezani članci Slika nije dostupna Francuski filmski festival prvi put na internetu Slika nije dostupna VIDEO: Bijesni prosvjednici okupirali red carpet

12:00 'Žuži'

13:00 'Policajac'

14:30 'Dječak u prugastoj pidžami' + predavanje B. Lustiga o Holokaustu

17:00 'Lustig'

17:30 'Rabbi Firer: Razlog za sumnju'

18:45 'Zaboravljeni izbjeglice'

20:00 'Zadnje putovanje u tišinu'

21:00 'Adam je uskrsnuo'

Podsjećamo - sve projekcije su besplatne!

Pozivamo sve na edukacijski program namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, u 14:30 sati, kada će se prikazati film 'Dječak u prugastoj pidžami', redatelja Marka Hermana, u produkciji Walt Disney studija. Tema filma je zabranjeno prijateljstvo osmogodišnjeg židovskog dječaka sa sinom zapovjednika logora. G. Branko Lustig, predsjednik Festivala, održat će nakon filma kratko predavanje o svojem dječjem iskustvu u najzloglasnijim logorima.

Ističemo dokumentarni film Darka Halapije o Žuži Jelinek i njezinom uzbudljivom životu u kojem se družila s Coco Chanel i Ninom Ricci, priređivala revije diljem svijeta… Kao svoje najvažnije postignuće navodi spašavanje roditelja u vrijeme holokausta, zbog čega je Steven Spielberg želio snimiti igrani film o njezinu životu.

Publika može pogledati i komediju Policajac, o ostarjelom policajcu snimljenom prema djelu Ephraima Kishona, te film Adam je uskrsnuo, Paula Schradera iz 2008. Film prati bivšega berlinskog voditelja cirkusa i mađioničara Adama Steina (Jeff Goldblum) u duševnoj bolnici za osobe koje su preživjele holokaust. Stein balansira između oštroumnosti, ludila i užasa mučen sjećanjima na poniženja koja je trpio od zapovjednika Kleina (Willem Dafoe) u koncentracijskom logoru Stelling.

Na kraju Festivala možete pogledati i filmove poalznika Talent workshop-a - festivalske filmske radionice, a stručni žiri u sastavu Filip Šovagović, Ljubo Šikić i Nataša Popović odabrat će najbolji. Odabrani mladi studenti filma i amateri iz cijele Europe na radionici su od uglednih filmskih stvaratelja, gostiju Festivala, učili tajne filmskoga zanata. Sudionici radionice dobit će i posebne plakete koje je dizajnirao priznati umjetnik Toni Franović.

Poslije večernjih projekcija filmova publika se može opustiti uz nastup DJ-a Marka Kovača u Jazz clubu, u Gundulićevoj 11.

Više o programu JFF-a i filmovima pogledajte na: http://www.jff-zagreb.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju