Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velika Britanija nije ostala imuna na šokantne scene brutalnog nasilja i seksa u Srpskom filmu.


Britanski odbor za klasifikaciju filmova izvijestio je kako je 'Srpski film' postao vodeći po pitanju izrezanih scena te 16 godina nijedan film nije bio podložan takvoj cenzuri: 'Bilo je nužno odrezati 4 minute i 11 sekundi filma kako bi se uklonile uznemirujuće scene koje potiču na seksualno nasilje', izjavila je glasnogovornica Odbora. Inače, 'Srpski film' bi se trebao pojaviti u britanskim kinima 10. prosinca, no distributeri iz Revolver Entertainmenta poručuju kako još nije poznato u kojim će se kinima prikazivati.

Vezani članci Sloboda medija, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/Pixsell) "Oteli ste medije, novinarstvo ne damo!": Masovne tužbe protiv hrvatskih novinara istjerale ih na ulicu Poplava u Velikoj (Foto: Požega.eu) Veliko nevrijeme u Velikoj kod Požege: Stanovnici se pitaju tko će im nadoknaditi štetu

Jedino je više izrezanih scena imao indijski film 'Nammavar' iz 1994. godine koji je ostao uskraćen za 5 minuta i osam sekundi originalnih dijelova.

>> VIDEO: 'Srpski film' pun brutalnog seksa i nasilja šokirao Amerikance

Obzirom na kritike koje je film prikupio u Americi, ova odluka u Velikoj Britaniji ni ne čudi, jer je većina predviđala cenzuru obzirom da ga smatraju previše šokantnim i uznemirujućim, no redatelj i scenarist filma brane se tezom kako je film zapravo politička alegorija o užasnom stanju srpskog društva: 'Film je odraz maltretiranja i psihičkog terora koji nad nama vrše srpske vlasti', izjavio je svojedobno Radivojević.
'Srpski film' je u svakom slučaju postao već popularan po svom šokantnom sadržaju, no unatoč cenzurama nisu se sve kinematografije odlučile na njegovo prikazivanje, tako da ostaje još nepoznato kome će sve biti dostupan na velikim platnima.