Legenda Marvel Comicsa i filmski scenarist Stan Lee u utorak je dobio je zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih.


Živahni osamdesetdevetogodišnjak je 2.428. po redu celebrity koji je dobio svoju zvijezdu u Los Angelesu. Stan Lee je kreirao skoro devedeset posto Marvelovih strip heroja, uključujući Spidermana, Iron Mana, Hulka, Thora i X-Men.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Disneyeva Zvončica dobila zvijezdu na Stazi slavnih Slika nije dostupna Shrek dobio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih

Prilikom otkrivanja zvijezde veseljak Lee se zahvalio obožavateljima i našalio na račun Hollywoodske trgovačke komore u smislu da je ‘prilično potrajalo’ da se konačno proglasi San Leejev dan.

‘Netko se zabunio, ili su vjerojatno potrošili sve kojima se treba dati zvijezda kad su se mene sjetili. Pitam se što su čekali toliko dugo? Pa ja sam u ovom poslu više od trideset godina, za razliku od nekih koji su dobili svoje zvijezde. Ali nema veze, važno da sam napokon u njihovom društvu. Ovo je divna stvar! Još uvijek sam ošamućen od svega ovoga što mi se događa’, izjavio je Stan Lee u svom govoru zahvale.

Iako je era stripova o superjunacima bia u svom vrhuncu od 50ih do 80ih godina prošlog stoljeća, komercijalni zamah Marvela dogodio se u devedesetima i prvom desetljeću novog tisućljeća kada su poznati likovi postali visoko profitabilni u području video igara, memorabilija i dakako filmskih blocbustera.

Stan Lee je kao autor popularnih likova najzaslužniji za astonomske zarade grupacije Marvel, tako da je ponio laskavu titulu Chairman Emeritus, odnosno predsjednik uprave koji je ostvario najveću dobit.