Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NBC-jeva serija 'Guiding Light' došla je do zadnje epizode, a počela je davne 1937.


Amerikanci su ovoga tjedna odgledali posljednju epizodu soap-opere 'Guiding Light', u kojoj su se na pikniku našli svi glumci iz posljednje postave, a glavni par Josh i Reva, koji su imali stotine ljubavnih uspona i padova, objavili su konačno jedno drugome vječnu ljubav i odvezli se u nepoznato.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Ruska ljepotica koja je zavela poznatog latino frajera Slika nije dostupna Život kao sapunica: Trovanje, svađe i raskol sa sestrom blizankom!

'Guiding Light' počela se emitirati 1937. kao drama u programu radiopostaje NBC, a 1952. radnja i likovi jednostavno su se preselili na televizijski ekran. Kroz seriju su prošli mnogi danas slavni glumci, poput Kevina Bacona, Caliste Flockhart i Jamesa Earla Jonesa, dok su dvoje glavnih glumaca iz zadnje postave, Kim Zimmer i Robert Newman, u seriji proveli punih 25 godina.

Sapunica je pratila živote i karijere tri generacije obitelji Ruthledge, koji su prvotno živjeli u predgrađu Chicaga, a potom je radnja premještena u imaginarni gradić Springfield. Najdugovječnija sapunica u povijesti osvojila je na desetke različitih nagrada, a prikazano je 15.700 epizoda, od kojih je svaka, bez iznimke, završila usred neke napete scene.

U posljednje se vrijeme 'Guiding Light', koju su proteklih desetljeća pratili milijuni ljudi, počela suočavati s padom gledanosti. Prema televizijskim analitičarima, seriji je presudio trend reality projekata, koji su preoteli mlađu publiku. Dopisnik BBC-ja iz Los Angelesa tvrdi da će se u terminu ove kultne sapunice uskoro početi prikazivati game-show 'Let's Make a Deal'.