Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska glumica među dobitnicima nagrade Shooting Stars.


Hrvatska glumica Marija Škaričić primila je u ponedjeljak, zajedno s još devetoro glumaca, nagradu Shooting Stars koju u okviru 61. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu mladim europskim glumcima dodjeljuje organizacija Europska filmska promocija (EFP).

Vezani članci Slika nije dostupna Marija Škaričić odabrana je među deset najboljih mladih europskih glumaca Slika nije dostupna 'Dalibor Matanić ima u sebi jednog zaigranog dječaka!'

'Ovo je izvrsna prilika upoznati ljude iz filmskog svijeta koje inače nikad ne bih upoznala', rekla je Marija Škaričić uoči dodjele nagrade.

Škaričić je nagradu primila zajedno s još devetoro mladnih europskih glumica i glumaca, među kojima su već i neka međunarodna glumačka imena poput irskog glumaca Domhnalla Gleesona koji je glumio u filmu braće Coen 'True Grit' kojim je i otvoren ovogodišnji Berlinale.

U službenom programu ovogodišnjeg Berlinalea nema hrvatskih filmova, ali je Hrvatski audiovizuelni centar u okviru Europskog filmskog sajma, koji se održava usporedo s Berlinaleom, prikazao nekoliko filmova iz aktualne hrvatske produkcije, između ostalih 'Majku asfalta' redatelja Dalibora Matanića u kojem glavnu ulogu igra Marija Škaričić.

Prošle godine nagradu 'Shooting Stars' primila je i hrvatska glumica Zrinka Cvitešić. Europska filmska promocija financira se iz europskih fondova, a u njezinou radu sudjeluju filmske i kulturne promotivne organizacije iz 31 europske zemlje. 'Shooting Stars' se dodjeljuje od 1998. u svrhu promoviranja mladih europskih glumaca. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju