Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Megapopularne zvijezde sve češće crvene tepihe i dizajnerske haljine zamjenjuju hodanjem po afričkoj prašini i humanitarnim radom. No onda se opet vrate na crveni tepih kako bi svoj trud proslavili. Upravo jedan takav svečani ručak održan je u Los Angelesu u četvrtak, u čast brojnim holivudskim glumicama koje mijenjaju svijet.


One su poznate, uspješne, bogate i svoju moć koriste kako bi pomogle drugima. No poznati humanitarci svaki svoj dobrotvorni trud bogato proslave. Svečani ručak u čast snažnih holivudskih žena koje mijenjaju svijet održan je u četvrtak u Los Angelesu.

Vezani članci Slika nije dostupna Neutješna glumica: 'U šoku je i neprestano plače!' Slika nije dostupna 'Izgledala sam kao da sam korak do smrti'

>> Brad Pitt nagrađen za spasonosne eko-kuće

'Sviđa mi se što sam u grupi žena koje su danas tu izdvojene zbog onog u što vjeruju jer znam - kada je u pitanju pomaganje drugima, najjače smo ako djelujemo skupa', izjavila je tom prilikom glumica Anne Hathaway.

Njena kolegica Christina Applegate vjeruje da žene koje imaju moć unose promjenu u svijet, i one su jedne od brojnih žena koje se strasno bore za ono u što vjeruju, a njoj je svakako čast biti u njihovom društvu.

Nisu samo žene poznate po pomaganju. Sve češće se u funkciji humanitarca pojavljuje se Brad Pitt, pogotovo otkada živi s poznatom dobročiniteljicom. Ponovno u javnosti bez Angeline, slavni je glumac sudjelovao na trećem skupu Clintonove globalne inicijative, gdje je iznio svoje humanitarne planove, ali istaknuo privrženost Bilu Clintonu.

'Moram zahvaliti Predsjedniku jer je moj fond osnovan upravo zahvaljujući njemu. Bili smo ovdje, spremali se objaviti osnivanje fonda i bio sam poprilično obeshrabren, patio sam od - kako ga ja zovem - jednoličnosti skupljanja donacija. A on mi je rekao da ustrajem u svojoj ideji', izjavio je Brad Pitt.

Bill Clinton je to prigodom kazao: New Orleans je grad u kojem se osjeća jak utjecaj globalnog zatopljenja i ako nešto ne poduzmemo, za pedeset godina bit će nevažno sve što je Brad Pitt učinio. Imati ćemo više od stotinu milijuna ljudi diljem svijeta koji će se morati preseliti iz nizinskih područja u blizini vode jer razina vode opasno raste.

Zvjezdama je, čini se, dosadio crveni tepih, jer ovaj je tjedan obilježila još jedna celebrity humanitarka. Bivša članica grupe Spice Girls Geri Halliwell posjetila je Nepal kao UN-ova ambasadorica dobre volje. Njezin je pak cilj pomoći svim ženama koje su mete nasilja u obitelji.