Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekstra policijske patrole održavaju sigurnost na ulicama Brightona u noćima punog mjeseca. Istraživanja govore da je dokazan porast nasilja za vrijeme punog mjeseca, kao i u dane isplate plaće.


No, legendu koja kaže da se ljudi pretvaraju u vukove, ipak možemo prekrižiti. 

Vezani članci Škoro posjetio mladića koji je gotovo umro jer je naručio njegovu pjesmu Škoro posjetio mladića koji je gotovo umro jer je naručio njegovu pjesmu: "U slobodnoj hrvatskoj državi, pretukla ga je skupina srpskih mladića" Prosvjedi u Nizozemskoj protiv COVID mjera Nakon tri noći žestokih nereda premijer prosvjednike nazvao idiotima: "To je čisto nasilje prikriveno kao protest"

Nitko još za sigurnošću ne može utvrditi točnu vezi između ljudskog ponašanja i mjesečevih mjena. U policijskoj postaji Sussex promatrali su ta dva fenomena.

'Istraživanje pokazuje da postoji jasna veza između nasilnog ponašanja i mjeseca. Ulicama će za vrijeme punog mjeseca patroliratii više policajaca nego što je to uobičajeno'., kažu iz policije i dodaju da su zainteresirani angažirati institute ili fakultete kako bi im pomogli rrazjasniti ovaj fenomen. 

'Radim u policiji već 19 godina i tvrdim da se u noćima punog mjeseca ljudi, najblaže rečeno, čudno ponašaju, ćudljivi su i razdražljiviji nego inače'. kaže Mr Parr, policijski djelatnik.

S tim se slaže i profesor Michal Zimecki sa poljske Akademije znanosti, koji se bavi istraživanjem fenomena o utjecaju mjeseca na ljude. On tvrdi da puni mjesec potiče agresivno ponašanje i utječe na zdravlje. 

Godine 1998., tromjesečna analiza koja je pratila ponašanje tisuću dvjesto zatvorenika zatovra Armley, otkrila je izuzetan porast nasilja za vrijeme punog mjeseca te par dana prije i poslije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju